1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yenilenebilir yerli aksam destek başvuruları 21 Aralık’a kadar mümkün

Yenilenebilir yerli aksam destek başvuruları 21 Aralık’a kadar mümkün

Yenilenebilir kaynak tesislerinde yerli aksam destek başvurularının son günü 21 Aralık’a kadar ötelendi. 

Yenilenebilir yerli aksam destek başvuruları 21 Aralık’a kadar mümkün

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir kaynak tesislerinde yerli aksam destek başvurularının son günü 21 Aralık’a kadar ötelendi. 

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Elektrik Enerjisi Üreten Tesislerde Kullanılan Yerli Aksamın Desteklenmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmelik uyarınca 2021 yılında yerli katkı ilave fiyatından yararlanmak üzere yapılacak başvurularla ilgili evrakın teslim tarihi 21 Aralık 2020 gününe ötelendi. Bu konudaki daha önceki son tarih 16 Ekim 2020 idi. 

Aynı kapsamda daha önce 23 Ekim günü yapılması öngörülen eksik ve hatalı evrak bildirimi 23 Aralık 2020 gününe kadar başvurucunun KEP adresine gönderilecek. Eksikle ve hatalar da 25 Aralık 2020 gününe kadar giderilecek ve düzeltilmiş evrak bu tarihte teslim edilecek. Yerli katkı ilave fiyatı ise Bakanlık tarafından 28 Aralık 2020’ye kadar Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na (EPDK) bildirilecek. 

21 Aralık 2020’den sonra kısmi kabullerle işletmeye giren üniteler olursa, başvuru sahipleri ilgili belgeleri söz konusu yılın 1 Ağustos tarihine kadar Bakanlık ve/veya Bakanlığın görevlendirdiği kuruluşa sunacaklar; aksi halde yerli katkı ilave fiyatından yararlanamayacaklar. 

30 Haziran 2021’den önce işletmeye giren elektrik üretim tesisleri için yapılacak başvurulara ilişkin belgeler, 01 Ağustos 2021 tarihine kadar Bakanlığa ve/veya Bakanlığın görevlendirdiği kuruluşa sunulacak. 

Bu tesislere ilişkin 30 Haziran 2021 tarihinden sonra kısmi kabullerle işletmeye giren üniteler olması durumunda, başvuru sahipleri, yeni ünitelere ilişkin belgeleri, ilgili yılın 1 Ağustos tarihine kadar Bakanlık ve/veya Bakanlığın görevlendirdiği kuruluşa sunacaklar; aksi takdirde, yerli katkı ilave fiyatından yararlanamayacaklar. 

Önceki ve Sonraki Haberler