1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yenilenebilirde ucuz petrole rağmen büyüme

Yenilenebilirde ucuz petrole rağmen büyüme

Enerji Günlüğü - Düşük petrol fiyatlarına rağmen, 2016 yılında yenilenebilir enerji pazarında güçlü büyüme devam edecek. En hızlı pazar Asya Pasifik. ABD’li...

Yenilenebilirde ucuz petrole rağmen büyüme

Enerji Günlüğü - Düşük petrol fiyatlarına rağmen, 2016 yılında yenilenebilir enerji pazarında güçlü büyüme devam edecek. En hızlı pazar Asya Pasifik. 

ABD’li Frost & Sullivan’a göre OPEC üyelerin rekor düzeyde petrol üretimine devam etmesinden dolayı petrol fiyatlarındaki düşük seyir sürecek. Kuruluşun tahmini, Asya ülkelerinde elektrik üretiminde kömür ana girdi olmaya devam edeceği yönünde. Buna karşılık, elektrik üretimindeki payını en hızlı artıracak kaynak, güneş enerjisi olacak.

2015 yılının sonunda Asya-Pasfik bölgesinde muhtemelen 25.6 GW'lık yeni GES kurulumu gerçekleşeceği tahmin ediliyor. 2016 yılında bu rakamın 33 GW'a çıkması bekleniyor. Bu da 2016'da yüzde 28.9'luk bir büyüme anlamına geliyor.

Piyasa araştırmacılarına göre Asya-Pasifik Bölgesi Çin, Hindistan ve Japonya'nın öncülüğünde en önemli güneş enerjisi pazarı olmaya devam edecek. Bu pozitif büyüme, özel sektörün güneş enerjisine yatırımlarınnın sürmesini sağlıyor.

...

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler