1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yenilenebilirdeki artış iklim hedeflerinin yarısını bile karşılamadı

Yenilenebilirdeki artış iklim hedeflerinin yarısını bile karşılamadı

İklim hedeflerine ulaşmak için gerekli olan ,1000 GW'lık yıllık yenilenebilir enerji kapasite kurulumu geçen yıl 473 GW ile yarıya bile ulaşamadı.

Yenilenebilirdeki artış iklim hedeflerinin yarısını bile karşılamadı

Enerji Günlüğü -  Küresel yenilenebilir enerji kurulumuları geçen yıl %36 artarak yaklaşık 473 gigavat (GW) seviyesine ulaştı. Bu ise iklim taahhütlerini karşılamak için gereken 1,000 GW'lık yıllık hedefin çok gerisinde kaldı.

Paris merkezli bir araştırma merkezi REN21’in açıklamasına göre, dünya enerji talebinin artması ve zayıf elektrik şebeke altyapısı nedeniyle 2023 yılında iklim hedeflerine ulaşmak için gerekli olan yenilenebilir enerji kapasite artırımının yalnızca yarısından azının eklendiği belirtildi. 

Ulusal hükümetleri ve endüstri derneklerini içeren bir araştırma grubu olan Paris merkezli REN21 açıklamasında, küresel yenilenebilir enerji kapasite ilavelerinin geçen yıl %36 artarak yaklaşık 473 gigavat (GW) seviyesine ulaştığını belirtti. Söz konusu açıklamada yenilenebilir enerji kapasite artışında 22 yıl üst üste rekor kırıldığına işaret edildi.

HEDEFİN ÇOK GERİSİNDE KALINDI

Raporda ayrıca, iklim taahhütlerini karşılamak için gereken 1,000 GW'lık yıllık hedefin çok gerisinde kalındığı belirtildi. 

REN21'in Yürütme Sekreteri Rana Adib, Çin, Hindistan ve diğer gelişmekte olan ekonomilerin enerji talebinin aynı zamanda arttığını belirtti. Yenilenebilir enerji sektörünün, geçen yıl halen şebeke bağlantısı bekleyen yaklaşık 3,000 GW'lık projelerinin bir yatırım eksikliği nedeniyle geri tutulduğu ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler