1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Yeo ION Membran’ın yüzde 5 ortağı oldu

Yeo ION Membran’ın yüzde 5 ortağı oldu

Yeo Teknoloji, hidrojen membranları alanında faaliyet gösteren ION Membran AŞ’ye ortak oldu.

Yeo ION Membran’ın yüzde 5 ortağı oldu

Enerji Günlüğü - Yeo Teknoloji, hidrojen üretiminde kullanılan membranlar üzerinde çalışan ION Membran AŞ’nin yüzde 5 hissesini devraldı. 

Yeo Teknoloji Enerji ve Endüstri AŞ [YEOTK], yeşil hidrojen ve bataryalı enerji depolama sistemleri konusunda faaliyet gösteren ION Membran Teknolojileri AŞ'ye %5 oranında ortak oldu. 

2023 yılında kurulan ION Membran hidrojen üreten elektrolizörler, hidrojeni enerjiye çeviren yakıt hücreleri ve batarya hücrelerinde performans ve dayanım açısından kritik bileşenlerden biri olan membranlar üzerinde çalışıyor. ION Membran, geliştirdiği yöntem ve ürünlerle maliyeti düşürmeyi; performansı ve dayanımı arttırmayı amaçlıyor. Hidrojen elektrolizlerinde kullanılacak membranlar üzerine araştırma ve geliştirme yapan ION Membran, ürünlerini lityum pil hücrelerinde de kullanabilecek.

Yeo Teknoloji’den yapılan açıklamada, Uluslararası Enerji Ajansı'nın Net Zero by 2050 A Roadmap for the Global Energy Sector çalışmasına göre, küresel yeşil hidrojen üretiminin 520 milyon tona ulaşmasının beklendiği kaydedildi. Açıklamada da üretilmesi beklenen toplam hidrojen miktarının %60'tan fazlasının, 600 GW kapasite ile elektrolizörler tarafından karşılanacağının öngörüldüğü ve küresel hidrojenin pazarının 2050 yılında 10 trilyon euroya ulaşacağının tahmin edildiği bildirildi. 

Yeo Teknoloji, REAP Batarya ile enerji depolama sistemleri üretimi yatırımlarına yönelmişti. Şirket, ION Membran ile yeşil hidrojen üretiminin önemli bileşenlerinden membranlar konusundaki çalışmalarda da pay sahibi olacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler