1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. YEO mera üzerine GES kurmak istiyor 

YEO mera üzerine GES kurmak istiyor 

YEO Enerji Yatırımları AŞ, Ankara Etimesgut’ta mera niteliğindeki bir arazide 30 MW’lik depolamalı güneş enerji santrali kurmak istiyor, ÇED süreci başladı, halkın katılımı toplantısı 1 Eylül'de.

YEO mera üzerine GES kurmak istiyor 

Enerji Günlüğü - EPDK tarafından ön lisansları verilen depolamalı güneş enerji santrali (DEPGES) projelerinin hayata geçirilmesi için ilgili şirketler çalışmaları yoğunlaştırdı. Lisans alan firmalardan YEO Enerji Yatırımları AŞ, Ankara’nın Etimesgut ilçesi Fevziye Mahallesi’nde Ankara-2 DEPGES Güneş Enerji Santrali (30MWe/30MWm) ve Enerji Depolama Tesisi (50MWe/50MWm) kurmak üzere harekete geçti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 11/05/2023 tarihli ve 11838-11 sayılı kurul kararı ile ÖN/11838-11/05469 numaralı önlisans verilen proje için kullanılacak alanın büyüklüğü 43,94 hektar. YEO Teknoloji, proje alanı olarak belirlenen Hazine’ye ait mera niteliğindeki 101 ada, 51 nolu parseldeki 1.018.092,57 metrekarelik alanın 439.440,48 metrekarelik kısmını santral alanı olarak kullanmayı planlıyor.

Etimesgut Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü proje alanı alarak belirlenen parselle ilgili olarak 10.11.2022 tarih ve 88591 sayılı yazısında; söz konusu alanın imar planının bulunmadığı, üst ölçekli imar planlarına ilişkin bilgiler için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına müracaat edilmesi gerektiği ifadesi yer aldı. Etimesgut Belediyesi’nin yazısında Söz konusu taşınmazın mera niteliğinde olduğu tespiti de yer aldı. 

YEO Enerji Yatırımları AŞ. tarafından yapılması planlanan Ankara-2 DEPGES ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı. ÇED başvuru dosyası halkın görüşüne açıldı. Halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 1 Eylül 2023 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya ANKARA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili bilgi almak isteyenler, ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve ANKARA Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne başvurabilecekler. 

Önceki ve Sonraki Haberler