1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEPAŞ Covid- 19 sorgulaması yaparak güvenliği sağlıyor

YEPAŞ Covid- 19 sorgulaması yaparak güvenliği sağlıyor

YEPAŞ tüm işlemler için müşterilerden HES kodları istiyor ve Sağlık Bakanlığı’na ait veri tabanı üzerinden kontrol ederek riskli durumda olduğu tespit edilen kişiler hakkında gerekli işlemleri yapıyor.

YEPAŞ Covid- 19 sorgulaması yaparak güvenliği sağlıyor

Enerji Günlüğü -  YEPAŞ tüm işlemler için müşterilerden HES kodları istiyor ve Sağlık Bakanlığı’na ait veri tabanı üzerinden kontrol ederek riskli durumda olduğu tespit edilen kişiler hakkında gerekli işlemleri yapıyor.

YEPAŞ HES (Hayat Eve Sığar) uygulaması üzerinden Covid- 19 sorgulaması yapıyor. Covid-19 salgınından hem müşterilerini, hem çalışanlarını koruyabilmek için ilk günden itibaren tüm hizmet binalarında gerekli tedbirleri alan YEPAŞ, HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorgulaması sayesinde virüs taşıyan veya risk grubunda bulunan kişileri daha etkin bir şekilde tespit etmek için çalışıyor. HES Kodu olmayan kişiler YEPAŞ binalarına alınmamakta ve HES kodu sorgulaması sonrası riskli durumda olduğu tespit edilen kişiler hakkında da gerekli işlemler yapılmakta. Sorgulamanın başladığı ilk günden itibaren güvenli alan oluşturan YEPAŞ Sağlık Bakanlığının aldığı tüm tedbirleri hızla hayata geçiriyor.  

UYGULAMA SAMSUN GM BİNASINDA BAŞLADI

YEPAŞ uygulamaya ilk olarak geçtiğimiz pazartesi günü Samsun Genel Müdürlük binasında başladı. Hayata geçirilen uygulamada Sağlık Bakanlığı’na ait veri tabanı kullanılmakta. Tüm işlemleri için YEPAŞ’a müşterilerden önce HES kodları isteniyor. Bakanlığa ait veri tabanı üzerinden interaktif olarak yapılan kontrollerde, binaya girecek olan kişinin risk grubunda yer alıp almadığı kontrol ediliyor.

Risk grubunda bulunmayan müşterilerin girişi kabul edilirken, risk taşıyanlar ise önce aynı veri tabanı üzerinden Bakanlığa bildiriliyor, ardından kendilerine izolasyonda kalmaları gerektiği belirtilerek evlerine gönderiliyorlar.

“VİRÜSTEN UZAK KALMAK VE KURALLARA UYMAK SEVİNDİRİCİ”

YEPAŞ Genel Müdürü Arif Akşam, HES kodu sorgulaması sayesinde salgından maksimum seviyede korunmakta ve işletmelerimizi tamamen güvenli halde tutulmasını amaçlamaktayız dedi.

Akşam, “Sorgulama sonucunda hem müşterilerimizin hem de çalışanlarımızın sağlık durumlarını sorguluyoruz. Bu uygulama sayesinde kontrollü, güvenilir ve sağlıklı alan oluşturuyoruz. Virüsten uzak kalarak ve önceliğimizin sağlık olduğunu bilerek hareket edip kurallara uymak bizi sevindiriliyor.” dedi.

HES KODU NASIL ALINIR? 

HES kodu, 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulaması üzerinden 'HES kodu işlemleri' bölümüne girilerek alınabilecek. 'HES kodu işlemleri' bölümüne girildikten sonra 'HES kodu oluştur' butonuna tıklanacak ve kod kullanım süresi seçildikten sonra kod oluşturulacak. 

HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılarak 2023'e SMS olarak atılması gerekiyor. Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler