1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yeraltı madenlerine devlet desteği yılsonuna kadar uzatıldı

Yeraltı madenlerine devlet desteği yılsonuna kadar uzatıldı

Yeraltı maden işletmelerine yapılan devlet desteği uygulaması, yılsonuna kadar uzatıldı.

Yeraltı madenlerine devlet desteği yılsonuna kadar uzatıldı

Enerji Günlüğü - Bazı yeraltı madenlerinde maliyet artışları için yapılan devlet desteği uygulaması, yılsonuna kadar uzatıldı. 

Yer Altı Maden İşletmelerinde Meydana Gelen Maliyet Artışlarının Karşılanması Amacıyla Destek Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, 7398 sayılı ve 21 Temmuz 2023 tarihli Cumhurbaşkanı kararıyla yayımlandı. Değişiklik kararı 01 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli sayılacak. 

OCAK HAZIRLIĞINDA DESTEK ÖDEMESİ YILSONUNA KADAR UZATILDI

Karara göre yer altı ocağında maden işletme faaliyetleri devam ederken, aynı işyeri numarası ile mevcut ocaktan bağımsız yeni bir yer altı kömür ocağının hazırlanmasında, hazırlık termin süresi sonuna kadar destek ödemesi alanlardan; termin süresi 31 Aralık 2023’ten sonra bitmesi durumunda 31 Aralık 2023 tarihine kadar destek ödemesi yapılacak. 

DESTEK ÖDEMESİNE ARA VERME NEDENLERİ GÜNCELLENDİ 

Destek ödemelerine ara verilecek durumlarda da değişikliğe gidildi. Buna göre işletme faaliyetleri durdurulduğunda, işletme faaliyetine müsaade edilen tarihe kadar; üretime hazırlık faaliyetlerinin işletme projesine aykırı olduğu tespit edildiğinde, aykırılığın giderildiği tarihe kadar; daimi nezaretçi ataması yapılmaksızın çalışıldığı tespit edildiğinde ise daimi nezaretçi ataması yapılan tarihe kadar geçen sürelerde destek ödemesi yapılmayacak. 

LİNYİT VE TAŞKÖMÜRÜ DESTEĞİ DE YILSONUNA KADAR UZATILDI

IV. Grup madenlerden linyit ve taşkömürü çıkaran özel hukuk gerçek ve tüzel kişilerinin ruhsat sahibi olarak işlettikleri yer altı maden işletmeleri için destek uygulaması da bir yıl uzatıldı. Buna göre linyit ver taşkömürü çıkaran yer altı maden işletmelerine destek uygulaması 12 Haziran 2019 tarihinden itibaren 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.

RÖDOVANS SÖZLEŞMELERİ DESTEĞİ YILBAŞINA KADAR SÜRECEK

Rödovans sözleşmeleri için sözleşme süresi bitimine kadar destek alan işletmelere, rödovans sözleşme süresi 31 Aralık 2023 tarihinden önce biterse; sözleşmenin Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) veya Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından uzatılması şartıyla; 31 Aralık 2023 tarihine kadar destek ödemesi yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler