1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yerli elektrikli iş makinesi 2021 sonu seri üretime hazır olacak

Yerli elektrikli iş makinesi 2021 sonu seri üretime hazır olacak

Hidromek’in geliştirdiği dünyadaki ilk lastik tekerlekli elektrikli iş makinesi HICON 7W, 2021 yılı sonunda seri imalata hazır hale getirilecek.

Yerli elektrikli iş makinesi 2021 sonu seri üretime hazır olacak

Enerji Günlüğü - Hidromek’in geliştirdiği dünyadaki ilk lastik tekerlekli elektrikli iş makinesi HICON 7W, 2021 yılı sonunda seri imalata hazır hale getirilecek.

TÜBİTAK tarafından hayata geçirilen yüzde yüz yerli, dünyanın ilk lastik tekerlekli 7 ton kapasiteli ve tek şarjla 8 saat çalışabilen elektrikli iş makinası (ekskavatör) görücüye çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK mükemmeliyet merkezlerinin açılışı öncesinde Hidromek’in geliştirdiği dünyanın ilk elektrikli ve lastik tekerlekli şehir ekskavatörünü test etti.  Dünya çapında birçok önemli kuruluştan tasarım ödülü alan araç 2021 yılı sonunda seri imalata hazır hale getirilecek. 

7 ton ağırlığındaki Hidromek HICON 7W elektrikli yerli ekskavatörü yüksek voltajla çalışan Yaklaşık 600 kilo civarında pil paketine sahip. Araç tek şarjla 8 saat kullanılabiliyor ve standart soket sayesinde kendi kendini şarj edebiliyor. 3.5 saatte normal şarj olabilen HİCON 7 W, hızlı şarj ile 30 dakika içinde de şarj olabiliyor. Ayrıca, uygun prizlerle evde veya garajda da şarj edilebiliyor. Aracın üzerinde bulunan güneş panelleri aracın çevreci özelliğini arttırıyor.

Elektrik motoru sayesinde, daha sessiz, daha verimli ve çevre dostu olması yanında kompakt boyutları ile şehrin birçok noktasında kolaylıkla kullanılabiliyor.  Şehir içindeki hızı 30 kilometre olan HİCON 7 W kullanıcılarına binaların içinde, bahçelerde ve parklarda, şehir içi şantiyelerde, tünellerde ve yer altında çalışma imkânı sunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler