1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yerli elektrikli otobüsler Şubat'ta İzmir'de

Yerli elektrikli otobüsler Şubat'ta İzmir'de

Enerji Günlüğü - Konya ve Eskişehir’de Mart ayından bu yana hizmet veren yerli elektrikli otobüsler, Şubat 2017’den itibaren İzmir’de de yollarda...

Yerli elektrikli otobüsler Şubat'ta İzmir'de

Enerji Günlüğü - Konya ve Eskişehir’de Mart ayından bu yana hizmet veren yerli elektrikli otobüsler, Şubat 2017’den itibaren İzmir’de de yollarda olacak. 

Türkiye’nin yüzde 100 yerli ilk elektrikli otobüsünü üreten Bozankaya'nın araçları Konya ve Eskişehir'den sonra İzmir'de de hizmet vermeye hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ihaleyi kazanan Bozankaya'nın elektrikli otobüsleri, Şubat'ta İzmir'de sefere başlayacak. 

İSTANBUL'DA TEST SÜRÜŞLERİ YAPILACAK

İstanbul'da gerçekleştirilen Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nda yeni modellerinin tanıtımı yapılan 24 metrelik elektrikli otobüs E-Karat ise yakında İstanbul'da test sürüşüne çıkacak.

Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, “Hannover’de 2014’te yapılan İAA Fuarı’nda ilk elektrikli otobüslerimizi tanıttığımızda Türkiye’den talep aldık. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, araçlarımızın ilk talipleri oldu. Bugün elektrikli otobüs üretimimizin yüzde 70’ini yurtdışına ihraç ediyoruz. E-Karat olarak adlandırılan elektrikli otobüslerimizde, 10–12–18–24 metrelik alternatiflerimiz bulunuyor. Otobüslerimizin en önemli kısmı olan akü sistemlerine 5 yıl garanti veriyoruz. Örneğin 24 metrelik E-Karat’ın menzili yaklaşık 400 kilometre ve kilometre başına yaklaşık 25-30 kuruşluk elektrik tüketiyor. Bu miktar, dizel alternatiflerine göre elektrikli otobüslerin yaklaşık yüzde 80 daha ucuza yol alması anlamına geliyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler