1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yerli güneş hücresi `Bereket`le geliyor

Yerli güneş hücresi `Bereket`le geliyor

Enerji Günlüğü - Denizli'de güneş paneli üretimine başlayan Bereket Enerji Grubu, güneş hücresi (CELL) üretim tesisini de 2015 yılı içinde kuracak.Bereket...

Yerli güneş hücresi `Bereket`le geliyor

Enerji Günlüğü - Denizli'de güneş paneli üretimine başlayan Bereket Enerji Grubu, güneş hücresi (CELL) üretim tesisini de 2015 yılı içinde kuracak.

Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Enerji Günlüğü'nün sorularını cevapladı. Türkiye'de güneş santralleri kurmanın yanı sıra, bu alandaki teçhizatın da üretilmesi gerektiği düşüncesinde olduklarını belirten Saldanlı, "Yatırım yapmaya başladık. Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yıllık 150 MW kapasiteli bir güneş paneli fabrikasını devreye soktuk" dedi.

CELL VE WAFER DA ÜRETECEK

Şu anda sadece panel ürettiklerini kaydeden Ceyhan Saldanlı, "Ama bunun yanı sıra, cell (güneş hücresi) ve wafer gibi elemanların yapımını da hedefledik. Bu konudaki yatırımlarımız sürecek" diye konuştu. Saldanlı, Cell üretim yatırımının ne aşamada olduğu sorusu üzerine şunları söyledi:

"Görüşmelerimiz devam ediyor. Bir Alman firması ile sözleşme yaptık. Teknolojiyi alıp Türkiye şartlarına adapte ediyoruz. 2015 yılı içinde fabrikanın kurulumuna başlayacağız. Tahmin ediyorum 2016 başlarında cell üretimimiz başlar."

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler