1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yerli kömür elektriğinin fiyatı Aksa'nın karını arttıracak

Yerli kömür elektriğinin fiyatı Aksa'nın karını arttıracak

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, son düzenlemeyle yerli kömürden üretilen elektriğin fiyatının 185 TL/MWsa olmasıyla yerli kömür ile çalışan Bolu Göynük...

Yerli kömür elektriğinin fiyatı Aksa'nın karını arttıracak

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, son düzenlemeyle yerli kömürden üretilen elektriğin fiyatının 185 TL/MWsa olmasıyla yerli kömür ile çalışan Bolu Göynük Termik Santrali'nde karını arttıracak.

Aksa Enerji'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderdiği açıklamaya göre, Bolu Göynük Termik Santrali'nin ürettiği elektriğin Bakanlar Kurulu'nun son kararı çerçevesinde 185 TL/MWsa fiyatından TETAŞ'a satılması sonucunda ciro ve karlılğı olumlu etkilenecek.

2016 yıl başından günümüze kadar oluşan ortalama piyasa takas fiyatının 127 TL/MWsa idi.

Açıklamada, ""Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına istinaden Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. (TETAŞ) tarafından "Yerli Kömür Yakıtlı Elektrik Üretim Santrallerini İşleten Özel Şirketlerden Elektrik Teminine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Karar" uyarınca, TETAŞ'ın elektrik enerjisi teminine ilişkin usul ve esasları revize edilerek belirlenmiştir. 2016 yılı için yerli kömürden elektrik üreten şirketlerden temin edilecek toplam enerji miktarı 6 milyon MWsa, fiyatı ise 185 TL/MWsa olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda 2016 yılında Aksa Enerji'nin sahip olduğu ve tam kapasite olarak 2016 yılı başından beri çalışan Bolu Göynük Termik Santrali'nin ürettiği elektriğin 185 TL/MWsa fiyat ile TETAŞ'a satılması sonucunda ciromuz ve karlılığımız oldukça olumlu etkilenecektir. 2016 yıl başından günümüze kadar oluşan ortalama piyasa takas fiyatının 127 TL/MWsa olduğu göz önüne alındığında, 185TL/MWsa satın alım fiyatının yerli kömür ile enerji üreten santralimiz için önemli bir kar artışı sağlayacağı aşikardır" denildi.

DEVLET YERLİ KÖMÜR ELEKTRİĞİNİ 185 TL/MWH'DEN ALACAK

Önceki ve Sonraki Haberler