1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yerli kömür için bir adım daha!

Yerli kömür için bir adım daha!

Enerji Günlüğü - Çayırhan'da bulunan linyit sahalarının geliştirilmesi için sermayesinin tamamı EÜAŞ'a ait bağlı ortaklık ÇEMPAŞ kurulacak. Bakanlar...

Yerli kömür için bir adım daha!

Enerji Günlüğü - Çayırhan'da bulunan linyit sahalarının geliştirilmesi için sermayesinin tamamı EÜAŞ'a ait bağlı ortaklık ÇEMPAŞ kurulacak. 

Bakanlar Kurulu, Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Bağlı Ortaklık Kurulması Hakkında Karar'ı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu. 

Buna göre, Türkiye'nin enerji arz güvenliğine katkıda bulunmak, termik santral ve maden işletme projelerini geliştirmek ve Çayırhan'da bulunan linyit sahaları için uluslarası geçerliliği olan kaynak ve rezerv raporları ile bu rezervlere dayalı olarak kurulacak elektrik üretim tesislerinin fizibilite raporlarının hazırlanması, gerekli izin ve onaylarının alınarak yatırıma hazır hale getirilmesi amacıyla, sermayesinin tamamın EÜAŞ Genel Müdürlüğü'ne ait olmak üzere, Çayırhan Enerji Madencilik Proje A.Ş. (ÇEMPAŞ) adıyla bağlı ortaklık kuruldu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler