1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yerli kömür yok satıyor 

Yerli kömür yok satıyor 

İthal kömür fiyatındaki artış, yerli kömüre talebi artırdı

Yerli kömür yok satıyor 

Enerji Günlüğü - Küresel enerji piyasasındaki belirsizlikler nedeniyle kömür fiyatlarının yakın geçmişte 400 dolar seviyelerini gördüğünü hatırlatan Kömürder Başkanı ve TKİ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Erdoğan, güncel kömür fiyatının da yaklaşık 326 dolar civarında olduğunu ifade etti. Erdoğan, “İthal kömür fiyatlarındaki artışın devam edeceğini öngörüyoruz. Bu artış yerli kömüre talebi artırdı. Şu an yerli kömür üreticilerimiz ürettiklerini satıyorlar” dedi. 

Uluslararası Enerji Ajansı’nın raporuna göre kömürden elektrik üretiminin 2021 yılında yüzde 9 arttığını kaydeden KÖMÜRDER Başkanı Erdoğan, bu yıl da tüm dünyada kömür talebinin hızla büyüdüğünün altını çizdi. Paris Anlaşması tüm dünyada yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik ilgiyi artırsa da yaşanan küresel enerji tedariki sıkıntılarının, kömürün önemli ve vazgeçilmeyecek bir enerji kaynağı olduğunu kez daha ortaya koyduğunu savunan KÖMÜRDER Başkanı Hasan Hüseyin Erdoğan şöyle dedi: 

“Enerjide dışa bağımlılığın azaltılması ve kesintisiz enerji sunma noktasında sahip olduğumuz yerli kömürü en verimli ve çevreci şekilde kullanmalıyız. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ortaya konulan ‘Milli Enerji ve Maden Politikası’ kapsamında da yerli kömür üretimimizin artırılması ve enerji sektöründeki payının yükseltilmesi hedefleniyor. Ülkemizin sahip olduğu 21 milyar ton kömür rezervini yüksek teknoloji ile buluşturmamız, kaynaklarımızı ekolojik dengeyi bozmadan, çevresel sürdürülebilirlik kriterleri çerçevesinde gün yüzüne çıkarmamız çok önemli.”

Önceki ve Sonraki Haberler