1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yeşil çelik üretimi için İsveçli şirket yatırım aldı

Yeşil çelik üretimi için İsveçli şirket yatırım aldı

İsveç’te kömür yerine yenilenebilir elektrikten elde edilen hidrojen kullanılarak çelik üretilecek ve böylece atmosfere %95'e varan oranda daha az karbondioksit salınacak.

Yeşil çelik üretimi için İsveçli şirket yatırım aldı

Enerji Günlüğü - İsveçli şirket H2 Green Steel, İsveç’te dünyanın ilk büyük ölçekli yeşil çelik tesisini kuracak. Şirket tesis için 1,5 milyar euro yeni yatırım aldı.

İsveç merkezli H2 Green Steel, Hy24 ile mevcut yatırımcılar Altor, GIC, ve Just Limate tarafından yönetilen turda 1,5 milyar euro yatırım aldı. Yatırım, dünyanın ilk büyük ölçekli yeşil çelik tesisi ile Avrupa'nın ilk giga ölçekli elektrolizörünün inşası için kullanılacak.

H2 Green Steel'in Boden kasabasında kuracağı ve kömür yerine yenilenebilir elektrikten elde edilen hidrojenin kullanıldığı yeşil tesisin, geleneksel yüksek fırın teknolojisiyle üretilen çeliğe kıyasla %95'e varan oranda daha az karbondioksit ürettiği iddia ediliyor. 

2021 yılında gerçekleşen Seri A turunda 86 milyon euro; 2022'deki Seri B1 turda ise 260 milyon euro toplayan H2 Green Steel'in bugüne kadar aldığı yatırım miktarı, yeni yatırımla birlikte 1,8 milyar euroya ulaşmış bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler