1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yeşil elektrik satışı başladı!

Yeşil elektrik satışı başladı!

Enerji Günlüğü - Borusan EnBW Enerji, temiz kaynaklardan ve çevreye en az zararla üretilen elektrik tüketmek isteyenlere "sertifikalı yeşil elektrik"...

Yeşil elektrik satışı başladı!

Enerji Günlüğü - Borusan EnBW Enerji, temiz kaynaklardan ve çevreye en az zararla üretilen elektrik tüketmek isteyenlere "sertifikalı yeşil elektrik" satışına başladı. 

Borusan EnBW Enerji, yenilenebilir kaynaklardan üretilmiş, temiz elektrik kullanmak isteyenler için çözüm geliştirdi. Portföyünün tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşan Borusan EnBW Enerji Türkiye'de "Yeşil Elektrik" sertifikası alan ilk enerji şirketi oldu.

TÜV NORD Teknik Kontrol ve Belgelendirme Şirketi, Borusan EnBW Enerji santrallerinde yaptığı denetimler sonucunda, "TÜV NORD CERT A75- S026-1 (Rev:1/2014) Standardına göre Gönüllü Yeşil Elektrik" sertifikasını Borusan EnBW Enerji’ye verdi.

Böylece, Türkiye'de temiz ya da yeşil elektrik kullanmak isteyen tüketiciler, uluslararası sertifikayla belgelendirilmiş şekilde bu arzusunu gerçekleştirebilecek.

Borusan EnBW Enerji, yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan üretilmiş elektriği, "İyi enerji" adını verdiği ürün grubuyla tüketiciye sunmaya başladı. Bu ürün grubu, doğaya en az etki ile çevre dostu elektrik tedarik etmek isteyen sanayi ve ticarethane tipi tüketicilere hitap ediyor.

2007 yılından bu yana enerji sektöründe faaliyet gösteren Borusan, 2009 yılında Almanya’nın en büyük enerji şirketlerinden EnBW Energie Baden Württemberg AG ile stratejik ortaklık oluşturmuştu. Borusan EnBW Enerji Ortaklığı sloganıyla faaliyet gösteren şirket, elektriği sadece yenilenebilir ve temiz kaynaklardan, çevreye en az zarar verecek şekilde üretme vizyonuyla hareket edeceğini deklare etmişti.

Şirketin halen Bandırma Rüzgâr Enerjisi Santrali (60 MW), Yedigöl-Aksu Hidroelektrik Santrali (50 MW) ve Balabanlı Rüzgâr Enerjisi Santrali (50MW) ile birlikte toplam 160 MW kurulu gücü bulunuyor.

İnşaatı devam eden 4 yeni rüzgâr santrali, bir kapasite artırımı projesi ve geliştirmekte olduğu yeni projeleriyle Borusan EnBW Enerji’nin mevcut portföyü 735 MW düzeyinde.

Şirket, stratejik hedefleri doğrultusunda, tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olmak üzere, 2020 yılında toplam 2000 MW’lık kurulu güce ulaşmayı hedefliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler