1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yeşil İnşaat, Ortadoğu Enerji`den pay alacak

Yeşil İnşaat, Ortadoğu Enerji`den pay alacak

Enerji Günlüğü – Yeşil Yapı iştiraki Yeşil İnşaat, Ortadoğu Enerji'den yüzde 18 pay oranında hisse satın alacağını bildirdi.Yeşil Yapı Endüstri...

Yeşil İnşaat, Ortadoğu Enerji`den pay alacak

Enerji Günlüğü – Yeşil Yapı iştiraki Yeşil İnşaat, Ortadoğu Enerji'den yüzde 18 pay oranında hisse satın alacağını bildirdi.

Yeşil Yapı Endüstri tarafından konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada,iştiraklerinden Yeşil İnşaat'ın Yeşil Holding A.Ş.'den Ortadoğu Enerji Sanayi ve Tic. A.Ş.'nin %18 pay oranında hissesini satın alacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, daha önceki yüzde 2 pay ile birlikte satın almanın tamamlanmasının ardından Yeşil İnşaat'ın Ortadoğu Enerji'deki payı yüzde 20'ye çıkacak.

Açıklamada, "Yeşil İnşaat'ın hali hazırda %2 oranında iştirak etmekte olduğu, 241.164.182 (İkiyüzkırkbirmilyonyüzaltmışdörtbinyüzsekseniki) EURO bedel ile Enerji ve Çevre Yatırımları A.Ş. tarafından değerlemesi yapılan Ortadoğu Enerji Sanayi ve Tic. A.Ş.'nin, 13.000.000. (Onüçmilyon) TL sermayesi içinde 364.000.-adet, 3.640.000.-(Üçmilyonaltıyüzkırkbin) TL nominal bedel ile%28 oranı ile ortak olan Yeşil Holding A.Ş.'nin 234.000 adet payın, 136.080.000. (Yüzotuzaltımilyonseksenbin) TL bedelle satın alınarak, Ortadoğu Enerji Sanayi ve Tic. A.Ş.'ye toplamda %20 oranında iştirak edilmesine, bu işlemler için Ticaret Sicil ve EPDK'dan gerekli izinlerin alınarak, ilgili başvuruların yapılmasına, oybirliği ile karar verilmiştir. " denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler