1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Yeşil İş 6. kez İstanbul’da

Yeşil İş 6. kez İstanbul’da

Enerji Günlüğü - Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması, 'Değişimi Yönetmek' temasıyla 23-24 Eylül tarihleri arasında 6. kez düzenleniyor.Sürdürülebilirlik...

Yeşil İş 6. kez İstanbul’da

Enerji Günlüğü - Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması, 'Değişimi Yönetmek' temasıyla 23-24 Eylül tarihleri arasında 6. kez düzenleniyor.

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından 2009 yılından bu yana düzenlenen ve sürdürülebilir iş dünyasını bir araya getiren Türkiye'nin büyük sürdürülebilirlik konferansı Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması, 23-24 Eylül tarihleri arasında Raffles İstanbul'da gerçekleşecek. Yeşil İş: Sürdürülebilir İş Buluşması bu yıl "Değişimi Yönetmek" teması ile katılımcılarla buluşuyor.

Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması'nda, gerek Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme politikaları doğrultusunda gerekse uluslararası rekabet nedeni ileTürkiye'de sürdürülebilir iş modellerine dönüşümü hızlı ve ortak değer yaratarak sağlama hedefi ile, iş dünyasının liderleri, sürdürülebilir büyümenin uzmanları, özel sektör, kamu sektörü, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ve akademisyenler iş modellerini değerlendirecek ve ilham veren fikirler ortaya koyacak.

130 KONUŞMACI 60 OTURUM

23 Danışma Kurulu ve 50'den fazla Çalışma Grubu üyesi ile aylar süren çalışmalar sonucunda bu yıl Yeşil İş'te İş Stratejileri, Enerji, Finans, Tedarik Zinciri Yönetimi, Binalar-Şehirler, Gıda, Karbon ve Su Yönetimi ve Belediyeler konuları en güncel detayları ile gerek ana kulvardaki oturumlarda gerekse paralel kulvarlarda interaktif oturumlar ile iş dünyası ile buluşacak.

Açılış konuşmasının Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Semra Sevinç tarafından yapılacak Yeşil İş 2014'te geçtiğimiz senelerde Yeşil İş'in moderatörlüğünü yapan, sürdürülebilir iş dünyasına yön veren liderlerden biri olan The Guardian Gazetesi Sürdürülebilir İş Bölümü Başkanı ve Editörü Jo Confino, bu yıl da moderasyonu ile tartışmalara yön verecek.

Bu yıl konuşmacılar arasında Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan, Türk Hava Yolları CEO'su Doç Dr. Temel Kotil, SustainAbility'nin Kurucusu Rob Cameron, Trucost'un CEO'su Richard Mattison, KMPG Ortaklarından Barend Van Bergen, Hubub'ın Kurucusu ve CEO'su Trewin Restock, Dubai Carbon Centre of Excellence'ın Yöneticisi Mohammed Al Shamsi de yer alıyor.

Ayrıca Schneider Electric Orta Doğu Bölgesi Başkanı Turhan Turhangil, BasfTürkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Başkanı ve Basf Türk CEO'su Volker Hammes, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt gibi önemli isimler özel sektörü temsil ederken; Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği YK Başkanı Mehmet Göçmen, İktisadi Kalkınma Vakfı YK Başkanı Ömer Cihad Vardan, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği YK Başkanı Galya Frayman MolinasTürkiye'nin çatı STK'larının bakış açısını anlatacaklar. Türkiye'nin ilk yeşil stadyumu Beşiktaş Stadını ve Beşiktaş'ın sürdürülebilirlik öyküsünü, BJKBaşkanı Fikret Orman Yeşil İş 2014'te anlatacak!

SÜRDÜRÜLEBİLİR FİNANS VE GIDA

Ekonomik ve finansal belirsizlikten dolayı ortaya çıkan sosyal ve ekonomik sorunlar iş dünyasını da etkiliyor ve yakından ilgilendiriyor. Yeşil İş 2014'te fırsat yaratan ve olumlu çevresel, sosyal ve ekonomik sonuçlar ortaya çıkaran yeni bir yaklaşım olan sürdürülebilir finansman ve üretimde çevreye, toplumsal sağlığa ve hayvan ve insan haklarına saygılı bir süreci kapsayan sürdürülebilir gıda konuları geniş bir yelpazede incelenecek.

PEK ÇOK İLK YAŞANACAK

Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması'nda bu yıl pek çok ilk de yaşanıyor. Türkiye'nin ilk Sürdürülebilir İş Ödülleri ve Sürdürülebilir İş Liderlerinin de sahiplerini bulacağı Yeşil İş 2014'te bu yıl ilk kez konuk bir kente de yer verilerek Gaziantep konuk ediliyor. Ayrıca Türkiye'nin ilk yeşil stadyumu Beşiktaş Stadını ve Beşiktaş'ın sürdürülebilirlik öyküsünü, BJKBaşkanı Fikret Orman Yeşil İş 2014'te anlatacak!

Bu yıl 6.kez düzenlenen Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması'nın stratejik çözüm ortağı yine Schneider Electric iken, konferansın çözüm ortakları arasında ise Basf, REHAU, Vodafone ve TAV gibi kurumlar bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler