1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yeşilyurt Demir Çelik, elektriğini güneşten karşılayacak 

Yeşilyurt Demir Çelik, elektriğini güneşten karşılayacak 

Yeşilyurt Demir Çelik, yaklaşık 989 milyon TL yatırımla Şanlıurfa’da 70 MWe kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak. Santralde üretilen elektrik, şirketin tüketimiyle mahsuplaşılacak. 

Yeşilyurt Demir Çelik, elektriğini güneşten karşılayacak 

Enerji Günlüğü - Yeşilyurt Demir Çelik, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde 70 MWe kurulu gücünde “Yeşilyurt Hilvan 2 Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak. 

Yeşilyurt Demir Çelik Endüstrisi ve Liman İşletmeleri AŞ., Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde bir güneş santrali daha kurmayı planlıyor. Hilvan İlçesi sınırları içinde 60,55 hektarlık alanda 70 MWe kurulu gücünde “Yeşilyurt Hilvan 2 Güneş Enerji Santrali’nin (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Proje için yaklaşık 989 milyon TL yatırım yapılması öngörülüyor. 

Kurulacak olan santralde Monokristal half-cut Fotovoltaik modüller marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi eviriciler yardımıyla alternatif akıma çevrilecek. Proje kapsamında her biri 550 Watt gücünde 163.637 adet panel, 250 adet inverter kurulacak. 

Santralde yılda 148 milyon 113 bin kWh elektrik üretilmesi planlanıyor. Üretilen elektrik şirketin elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler