1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yiğit Akü Amerika kıtasında

Yiğit Akü Amerika kıtasında

Enerji Günlüğü - 20 milyon dolarlık yatırımla elektrikli araçlara akü üretmeye başlayan Yiğit Akü, Şili ordularına akü satıyor. Askeri amaçlı...

Yiğit Akü Amerika kıtasında

Enerji Günlüğü - 20 milyon dolarlık yatırımla elektrikli araçlara akü üretmeye başlayan Yiğit Akü, Şili ordularına akü satıyor. Askeri amaçlı olarak talep edilen özel ürünleri, Ar-Ge Merkezinin yaptığı çalışmalarla uluslararası savunma sanayii platformuna taşıyan Yiğit Akü, Fransız ordusunun ardından şimdi de İspanya, Kanada ve Şili ordularına çeşitli ürünlerle tedarikçi oldu.

20 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Yiğit Akü Genel Müdürü Hulki Büyükkalender, 20 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdikleri, elektrikli araçlar için batarya üretim tesisiyle Türkiye'nin ilk lityum iyon akü üreticisi olarak küresel rekabetteki yerini almaya hazırlandıklarını belirtti. Söz konusu yatırımın sadece elektrikli araçlar için değil, savunma sanayinde ve mobil uygulamalarda ihtiyacı karşılayacağını vurgulayan Büyükkalender, hali hazırda tamamı ithalata dayalı olan bu ihtiyacın, alternatif yerli üretim olarak katma değer sağlayacağını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler