1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yiğit: Türkiye bu yıl 329 milyar kWh elektrik tüketecek

Yiğit: Türkiye bu yıl 329 milyar kWh elektrik tüketecek

APLUS Enerji Kurucu Ortağı Yiğit Korkmaz, Türkiye’nin yıllık elektrik tüketiminin 2021 yılında 329 milyar kWh olacağı tahmininde bulundu.

Yiğit: Türkiye bu yıl 329 milyar kWh elektrik tüketecek

Enerji Günlüğü - APLUS Enerji Kurucu Ortağı Yiğit Korkmaz, Türkiye’nin yıllık elektrik tüketiminin 2021 yılında 329 milyar kWh olacağı tahmininde bulundu. 

Türkiye Enerji Zirvesi, Antalya Belek’te Regnum Carya Hotel’de başladı. APLUS Enerji Kurucu ortakları Ozan Korkmaz ve Volkan Yİğit , Zirve kapsamında düzenlenen toplantıda, Türkiye ve Dünya Enerji Piyasalarında Son Gelişmeler başlıklı bir sunum yaptılar. Volkan Yiğit, konuşmasında Türkiye’de elektrik tüketiminin 2000-2020 yılları arasında yıllık yüzde 4.6 artışla 306 milyar kWh seviyesine yükseldiğini söyledi.

volkan-yigit-aplus.jpgPandemi nedeniyle 2020 yılında yaşanan gevşemenin ardından bu yıl elektrik tüketiminin yeniden hızlandığını kaydeden Yiğit, “Biz Türkiye’nin 2021 yılındaki toplam elektrik tüketiminin geçen yıla göre yüzde 7 artışla  329 milyar kilovatsaata ulaşacağını tahmin ediyoruz. Böylece bir önceki yılı da düşünürsek, neredeyse iki yıllık büyümeyi birikimli olarak bu yıl gerçekleştirmiş olacağız” dedi. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler