1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Yiğitler Metal Nevşehir’de atık gazları geri dönüştürecek

Yiğitler Metal Nevşehir’de atık gazları geri dönüştürecek

Yiğitler Metal, Nevşehir’de işletmekte olduğu atık tesisinde yılda 6 bin ton atık gazın ıslahı ver geri kazanımını gerçekleştirecek.

Yiğitler Metal Nevşehir’de atık gazları geri dönüştürecek

Enerji Günlüğü - Yiğitler Metal, Nevşehir’de işletmekte olduğu atık tesisinde yılda 6 bin ton atık gazın ıslahı ver geri kazanımını gerçekleştirecek.

Yiğitler Metal Madencilik Geri Dönüşüm San. Ve Tic. Ltd. Şti., Nevşehir ili, Acıgöl ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde ''Tehlikeli Atık Geri Kazanım, Tehlikesiz Atık Geri Kazanım, Hurda Metal/ÖTA İşleme, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya İşleme, PCB Arındırma'' faaliyetlerini gerçekleştirdiği fabrikada atık gazların geri kazanım faaliyeti planlıyor.

1,6 milyon lira değerindeki atık gazların ıslahı-geri kazanımı faaliyeti kapsamında, inorganik, kokusuz, renksiz ve yanmaz bir sera gazı olan ve elektrik endüstrisinde yalıtkan ortam oluşturmak için kullanılan kükürt hekzaflorür (SF6), yangın söndürmede kullanılan bir kimyasal bileşik olan halon gazı ve ozon tabakasındaki ozon ile reaksiyona girerek parçalanmasına neden olan kloroflorokarbon (CFC) gazının geri kazanımı yapılması planlanıyor. Tesiste günlük 10 ton SF6, günlük 10 ton Halon ve CFC (Diğer) olmak üzere yıllık 6000 ton atık gazların ıslahı ver geri kazanımı hedefleniyor.

Çalışmalar kapalı alan içerisine yerleştirilecek olan platform, gaz tankı, 1 adet proses tankı, 2 adet proses tankı, soğutucu ünite, pompa komprasör, standart azot tüpü makine ve ekipmanlar kullanılmak suretiyle gerçekleştirilecek.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler