1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Yıldır: Kaza oldu, sorumluyum, istifa ettim

Yıldır: Kaza oldu, sorumluyum, istifa ettim

Enerji Günlüğü - (ÖZEL - Mehmet KARA) Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürü Kemal Yıldır, elektrik kesintisinin arkasında...

Yıldır: Kaza oldu, sorumluyum, istifa ettim

Enerji Günlüğü - (ÖZEL - Mehmet KARA) Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürü Kemal Yıldır, elektrik kesintisinin arkasında işletme hatası bulunduğunu ve kendisinin bundan sorumlu olduğu için istifa ettiğini söyledi.

Sabah saatlerinde Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın istfiasını duyurduğu TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır’a, Enerji Günlüğü ulaştı. İstifasını “Kaza oldu. Trafiğe çıktıysan ve kaza yaptıysan suçlusundur. Ben de suçumu kabul edip istifa ettim” dedi.

NEDENLERİ BİZ TESPİT ETTİK

İstifasını geçen hafta mı yoksa bugün mü sunduğuna ilişkin soru üzerine “Bugün istifa ettim, çünkü araştırmalarımızın sonuçlarını bugün aldık. Nedenleri ortaya çıkaran da bizim yaptığımız çalışmalar oldu” diye konuştu. Kemal Yıldır, ülke çapında elektriklerin kesilmesine yol açan sistem çökmesinin nedenlerini şöyle ifade etti:

“Arkadaşlarımız aynı anda 11 hattan 5’ini açmışlar. Tabii bu hatlardan biri zaten arızalıydı, bir diğerinde de yenilenme çalışmaları yapılıyordu. Bunların yanına üç hat daha açılmış. Fezeyan dönemi olduğu için hidroelektrik santrallerde üretim yüksek ve fiyatlar daha ucuz. Elektriği doğudan batıya doğru göndermeyi tercih etmişiz. Uzun mesafe hatlar kullanılarak taşınmaya çalışılmış. Uzun mesafeli bu hatlar daha riskli. Çünkü dalgalanma daha yüksek oluyor. Bu kadar açık hatla büyük risk almışız.”

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler