1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldırım Holding, doğalgaz santrali ile Malta’da finale kaldı

Yıldırım Holding, doğalgaz santrali ile Malta’da finale kaldı

Enerji Günlüğü - Yıldırım Holding, Malta’nın elektrik üretim ve dağıtım şirketi Enemalta'nın açtığı 220 MW kapasiteli doğalgaz kombine çevrim...

Yıldırım Holding, doğalgaz santrali ile Malta’da finale kaldı

Enerji Günlüğü - Yıldırım Holding, Malta’nın elektrik üretim ve dağıtım şirketi Enemalta'nın açtığı 220 MW kapasiteli doğalgaz kombine çevrim santral projesinde 3 finalistten biri oldu. 

İHALEYE 22 ŞİRKET KATILDI

22 uluslararası enerji şirketinin katıldığı ihalede, şirketler yüzer tip LNG terminali ve kombine çevrimli bir enerji santralını 22 ay içerisinde tesis etmeyi ve buradan 18 yıl süreyle Enemalta'ya elektrik satmayı teklif ve taahhüt ettiler. 

Yıldırım Enerji Holding CEO'su Dr. Tamer Turna konuya yönelik açıklamasında, “İhalede enerjinin %85'i al ya da öde hükmüyle garanti altında olduğundan, yatırımcıların sözleşmenin ardından mağdur olma riski minimize edildi” dedi.

4.000 MW’LIK SANTRAL PORTFÖYÜ

2011 yılından bu yana toplam 4000 MW'lık enerji santral yatırım portföyünü yeşil saha proje geliştirme ve şirket satın almalarıyla oluşturan Yıldırım Enerji Holding’in CEO'su Tamer Turna, santrallerinin kapasite ve teknik niteliklerini şöyle açıkladı, “200 MW kapasiteli Yıldırım-1 termik santralı ithal kömür ve akışkan yataklı çevre dostu kazan teknolojisi, 2x 660 MWe kapsiyeli Yıldırım-2 termik santralı ithal kömür ve ultra süper kritik buhar parametreli yüksek verimli ve çevre dostu kazan teknolojisi, 2x 660 MWe kapsiyeli Yıldırım-3 termik santralı ithal kömür ve ultra süper kritik buhar parametreli yüksek verimli ve çevre dostu kazan teknolojisi, 580 MWe kapsiyeli Yıldırım-4 doğalgaz kombine çevrimli yüksek verimli ve çevre dostu kazan teknolojisi, 580 MWe kapsiyeli Yıldırım-5 doğalgaz kombine çevrimli yüksek verimli ve çevre dostu kazan teknolojisi. Şirketimiz 2013 sonuna dek yaklaşık 250 MW'lık lisanslı RES proje şirketlerini satın alma kararı almıştır’’ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler