1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yıldız: 15 yaşında bir çocuk çalıştırıldıysa ben istifa ederim

Yıldız: 15 yaşında bir çocuk çalıştırıldıysa ben istifa ederim

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 282 kişinin hayatını kaybettiğini kaydederek, Soma'daki maden ocağında 15 yaşında...

Yıldız: 15 yaşında bir çocuk çalıştırıldıysa ben istifa ederim
Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 282 kişinin hayatını kaybettiğini kaydederek, Soma'daki maden ocağında 15 yaşında bir çocuk çalıştırıldığı ispatlanırsa istifa edeceğini söyledi.

Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile maden ocağında incelemelerde bulundu. Ölü sayısının 282'ye ulaştığını belirten Yıldız, maden ocağında 15 yaşında bir çocuğun çalıştırıldığı ispat edilirse istifa edeceğini ifade etti. 

Bakan Yıldız, incelemeleri sırasında "İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?", "İnsanlar bile bile ölüme gönderildi", "Canlarımız içerde yatıyor" diye bağıran bazı madenci yakınlarıyla görüştü. Bir madenci yakınının, "15 yaşında bir çocuğu burada çalıştırdılar" şeklindeki serzenişine, "Bunu kim söylüyor, niye ispatlanmıyor?" diye sordu.

Madenci yakınının "sosyal medyada yazıldı" ifadeleri üzerine Taner Yıldız, "Bu iddiayı ortaya atanlar ispatlamakla mükelleftir. 15 yaşında bir çocuğun burada çalıştığını iddia edenler yalancının ve müfterinin tekidir. 15 yaşında çocuk kim ispat etsinler. Burada 15 yaşında bir çocuk çalıştırıldıysa ben istifa ederim. Bu iddiayı ortaya atanlar ispatlayamazsa ne yapacaklar" dedi.

Maden ocağında süren aramalardan yeni çıkan Şuayip Bıyıkoğlu isimli bir madenci, Bakan Yıldız'a içerdeki durumla ilgili bilgi verdi. Yıldız, terli olan Bıyıkoğlu'na ceketini vererek, "Terlisiniz, üşütürsünüz fazla dışarıda kalmayın" diyerek gönderdi.

Önceki ve Sonraki Haberler