1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: AB TANAP’ı ortak çıkar kapsamında değerlendirmeye aldı

Yıldız: AB TANAP’ı ortak çıkar kapsamında değerlendirmeye aldı

Enerji Günlüğü - T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa Birliği’nin TANAP’ı ortak çıkar kapsamında değerlendirmeye aldığını...

Yıldız: AB TANAP’ı ortak çıkar kapsamında değerlendirmeye aldı

Enerji Günlüğü - T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa Birliği’nin TANAP’ı ortak çıkar kapsamında değerlendirmeye aldığını söyledi.

Hazar Strateji Enstitüsü’nün (HASEN) ikinci kuruluş yıldönümü etkinliğinde konuşanEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dünyada son gelişen olayların Ortadoğu ve Hazar’daki konuları stratejik hale getirdiğine değinerek, Avrupa Birliği’nin TANAP’ı ortak çıkar kapsamında değerlendirmeye aldığını söyledi.

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN’IN ORTAKLIĞI BÜYÜK BİR SİNERJİ OLUŞTURACAK

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,“Dünyadaki gelişen son olaylar enerji sektörü ile alakalı konuları ön plana çıkardı. Uluslararası ilişkilerde dominant bir unsur olarak enerji sektörü ile ilgili başlıkları görüyoruz. Türkiye ve Azerbaycan ile ortak projeler gerçekleştiriyoruz. Şahdeniz'de BP'den sonra en büyük hissedar oluşumuz ve bununla ilgili yatırımların sürecek olması bu coğrafyaya olan siyasi istikrara güvenden kaynaklanıyor. Dünyada son gelişen olaylar Ortadoğu ve Hazar’daki konuları stratejik hale getirdi. Rusya’nın Kırım’la yaşadıkları ve Kuzey Irak’taki gelişmeler TANAP gibi projelerin önemini daha da artırdı. Kaynak çeşitliliğini sağlamak ve her ülkenin kaynağı ile yeni güzergah sağlamak lazım. Avrupa Birliği TANAP’ı ortak çıkar kapsamında değerlendirmeye aldı. Bu projeden mutlaka kazançlı çıkacağımıza inanıyoruz. Türkiye ve Azerbaycan’ın ortaklığı büyük bir sinerji oluşturacak.” dedi.

Yıldız ayrıca, Hazar Strateji Enstitüsü’nün yalnızca enerji sektörü ile ilgili konuları değil lojistik, ekonomi, kültür ve uluslararası ilişkiler gibi önemli başlıkları da işleyen bir enstitü olduğuna değinerek, Enstitünün çalışmalarından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın da faydalandığını vurguladı.

SOMA'DAN BU YANA 94 MADEN OCAĞI KAPATILDI

Program sonrası basın mesuplarınını sorularını yanıtlayan Bakan Taner Yıldız, "Sektörün bulunduğu noktadan daha iyi bir noktaya getirmemiz lazım. Soma'dan bu yana 94 tane ocağın, kömür ocağının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Enerji veTabiKaynaklar Bakanlığı'nın yaptığı teftiş ve denetimlerde kapatıldığını söylemem lazım. Bunların bir kısmı eksikleklerini gidermediler. Eksikliklerini gidermeyenler açılmadılar. İş sağılığı ve hayatı ile alakalı güvenilir bir çalışma ortamının oluşması için birçok açıdan bu konunun üzerinde durduğunumuzun bilinmesini isterim. Başbakanımız bunların bir kısımını sizlerle paylaşacak" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler