1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: ABD`nin kaya gazını dünya ile paylaşmasını bekliyorum

Yıldız: ABD`nin kaya gazını dünya ile paylaşmasını bekliyorum

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ABD'nin üretimi hızla artan kaya gazını dünya piyasalarına sunmasını beklediğini...

Yıldız: ABD`nin kaya gazını dünya ile paylaşmasını bekliyorum

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ABD'nin üretimi hızla artan kaya gazını dünya piyasalarına sunmasını beklediğini söyledi. Yıldız, doğalgazda fiyatı belirleyen faktörün Fukuşima kazası olduğunu belirtti. 


Avrupa Enerji Zirvesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldiz'ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Bakan Yıldız açılışta yaptığı konuşmada "Doğalgaz fiyatlarını belirleyen en önemli şey Fukuşima kazasıdır" dedi. 

Türkiye'nin biri kuzeyinde biri de güneyinde olmak üzere iki önemli nükleer anlaşmayı imzaladığını belirten Yıldız, 'Bu da inşallah ülkeye hayırlı olacak" dedi.

Şeyl gaz konusunda ABD'nin muhafazakar tutumunu devam ettirmeyeceği umudunu dile getiren YıIdız, bu ülkede üretimi hızla artan kaya gazının dünya piyasasıyla paylaşılması gerektiğini söyledi. 

Enerjinin siyasetten ayrılamayan önemli bir başlık olduğunu vurgulayan Taner Yıldız, Türkiye'de siyasi istikrarın en fazla enerji sektöründe hissedildiğine işaret etti.

Bakan Yıldız, Türkiye'nin komşu ve kardeş ülke İran ile ilişkilerinin önemI: olduğunu vurguladı. lrak ile de bir bütün olarak özel sektörlerin çalışmalar'nı yürüttüklerini söyledi

.

Türkiye'de yenilenebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanılması gerektiğini anlatan Bakan Taner Yıldız, bunun için teşvik sistemini geliştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Türkiye'nin iyi bir yatırım ortamı bulunduğunu ifade eden Taner Yıldız, "Hem vatandaşa hem de sanayiciye daha rekabetçi bir ortamda hizmeti arttıracağız" diye konuştu. 

2017 yılında Dünya Petrol Kongresi'nin de İstanbul'da yapılacağını hatırlatan Yıldız, konuklara "sizleri de orada görmek isterim" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler