1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Yıldız: Akkuyu olsaydı İstanbul`un enerjisi ihtiyacını karşılardı

Yıldız: Akkuyu olsaydı İstanbul`un enerjisi ihtiyacını karşılardı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santrali devrede olsaydı 15 milyon nüfuslu İstanbul'un bütün enerji ihtiyacını...

Yıldız: Akkuyu olsaydı İstanbul`un enerjisi ihtiyacını karşılardı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santrali devrede olsaydı 15 milyon nüfuslu İstanbul'un bütün enerji ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi.

Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temel atma töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bugün itibariyle Akkuyu Nükleer Santrali devrede olsaydı 15 milyon nüfuslu İstanbul'un bütün enerji ihtiyacını karşılayabilecekti. Türkiye'nin enerji ihtiyacının ise yüzde 8'ini karşılayabilecekti." dedi.

Bu nükleer santral 10 yıl önce yapılsaydı, 14 milyar dolar daha az doğalgaz ithal edileceğini belirten Yıldız, nükleer santral devreye girdiğinde su kaynaklarının devre dışı bırakılmayacağını söyledi.

Kişi başına düşen milli gelirde 25 bin dolar hedefinde nükleer güç santrallerinin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Yıldız, nükleer güç santrallerini yaparken, yenilenebilir enerji kaynaklarını da tek tek geçekleştirmek durumunda olduğumuzu söyledi.

AVRUPA'DA TURİST KAÇMIYORSA BİZDE DE KAÇMAZ

Nükleer santrallerin yarısının Japonya, ABD ve Fransa'da olduğuna dikkat çeken Yıldız, "Bunu yapınca Antalya'daki tursit kaçar dediler, Mersin'deki tursit kaçar dediler. Avrupa'nın en önemli turist kaynağı 3 ülkede Fransa-Paris, İngiltere-Londra ve İspanya-Madrid... Bir şehre gelen 55 milyon nüfus en fazla Paris'te. Onların turistlerine bir şey olmuyorken bizim turistimize bir şey olmaz arkadaşlar." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler