1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Arızanın sebebi tam olarak tespit edilemedi

Yıldız: Arızanın sebebi tam olarak tespit edilemedi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afşin B Termik Santralin III. Ünitesinde 8 Ekim’de tarihinde meydana gelen kazaya ilişkin,...

Yıldız: Arızanın sebebi tam olarak tespit edilemedi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afşin B Termik Santralin III. Ünitesinde 8 Ekim’de tarihinde meydana gelen kazaya ilişkin, "Arızanın sebebi tam olarak tespit edilememiş olup üretici firmadan sebep analizi ve hasar tespit raporu istenmiştir" dedi. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, "EÜAŞ'a bağlı olan Afşin B Termik Santralinde geçtiğimiz aylarda büyük çapta bir kaza olmuştur. Santralde büyük çapta hasar meydana gelmiştir. Kaza ne zaman gerçekleşmiştir? Kazanın sorumlusu kim ya da kimlerdir? Kazanın sorumluları ile ilgili bir soruşturma başlatılmış mıdır?" diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Enerji Bakanı, söz konusu santralin III. Ünitesinde 8 Ekim 2012 tarihinde, devreye alma çalışmaları sırasında yük almaya devam edilirken, 132 MW yüke çıkıldığında arıza meydana geldiğini belirterek şöyle dedi: "Görevli personel anında müdahale ederek hasarın büyümesini engellemiştir. Yapılan ilk tespitlerde, devreye alma öncesi ve devamında, devreye alma prosedürlerine uyulduğu görülmüştür. Arızanın sebebi tam olarak tespit edilememiş olup üretici firmadan sebep analizi ve hasar tespit raporu istenmiştir. Hasar tespit çalışmalarına devam edilmektedir. Bu çalışmalar sonucunda arızanın sebebi ve meydana gelen hasarın mahiyeti ortaya çıkacak ve onarım maliyeti belirlenecektir."

Önceki ve Sonraki Haberler