1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: Benzin ucuzladı diye israf etmeyin

Yıldız: Benzin ucuzladı diye israf etmeyin

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, benzin ve motorin fiyatlarındaki ucuzlama nedeniyle israfa kaçılmaması gerektiğini söyledi.Enerji ve Tabii...

Yıldız: Benzin ucuzladı diye israf etmeyin

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, benzin ve motorin fiyatlarındaki ucuzlama nedeniyle israfa kaçılmaması gerektiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatları son 6 yılın en düşük seviyelerine gerilerken benzinde 51'ler, motorinde yüzde 46'lar civarında bir düşüş yaşandığını vurguladı.

Benzinde 11 kez yapılan düşüşle 91 kuruş, motorinde 9 kez yapılan düşüşle 84 kuruşluk indirim sağlandığının altını çizen Taner Yıldız, "55 litrelik depo benzinlide 50 TL, motorinlide 45 TL daha az parayla doluyor. Bunun bize olumlu katkısı 6 milyar dolar civarında. Hemen hemen her ay 1 milyar dolar civarında petrol ürünlerine daha az para ödendi. 1 yıl devam ederse, bu yaklaşık 12-13 milyar dolarlık rakama karşılık gelecek. Vatandaşlar bunu hissedecekler" dedi.

İSRAF EĞİLİMLERİ GÖRMEYE BAŞLADIK

Akaryakıttaki ucuzlamanın israfa yol açmaması gerektiğinin altını çizen Bakan Yıldız şöyle konuştu:

"Ucuzluk enerjinin gereksiz yere kullanılacağı anlamına gelmez. Nihayetinde yüzde 90 civarında ithal kaynaklarla karşılandığını bilmemiz ve dikkat etmemiz lazım. Bazı yerlerde buna benzer eğilimleri görmeye başladık. Vatandaşa tavsiye etmiyoruz."

YILDIZ: 2014'TE 180 PETROL KUYUSU AÇTIK

Önceki ve Sonraki Haberler