1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Boru özelleştirmeyi düşünmüyoruz

Yıldız: Boru özelleştirmeyi düşünmüyoruz

Enerji Günlüğü- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Boru özelleştirmeyi düşünmüyoruz. Böyle bir programımız yok, böyle bir düşüncemiz...

Yıldız: Boru özelleştirmeyi düşünmüyoruz

Enerji Günlüğü- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Boru özelleştirmeyi düşünmüyoruz. Böyle bir programımız yok, böyle bir düşüncemiz yok, böyle bir hedefimiz yok" dedi.

Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediyesi tesislerinde gerçekleştirilen "Türkiye’nin Enerji Politikaları" konulu toplantıda konuştu.

Dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, nükleer santrallere ilişkin bir soru üzerine, bu konuya sanayileşmeye yönelik bir adım olarak baktıklarını, bu santrallerde 515 bin parça bulunduğunu ve Türkiye'nin bir süre sonra bunları üretebileceğini söyledi.

AFŞİN İÇİN İYİ SONUÇ ALACAĞIMIZ KANAATİNDEYİM

Afşin-Elbistan Termik Santrali için de görüşmelerin devam ettiğini anlatan Yıldız, "Japonya, Katar ve Güney Kore. Çin ile görüşmelerimiz de devam ediyor. İyi bir sonuç alacağımız kanaatindeyim" diye konuştu.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ TEŞVİKİ BAKANLAR KURULU’NDA 

Enerji verimliliğine teşvike ilişkin bir düzenlemenin Bakanlar Kurulunda imzada olduğunu bildiren Yıldız, "Hangi ilde bulunuyor olursanız olun o şehrin bölgesine bakılmaksızın beşinci bölge teşviklerinden yararlanacaklar. Hangi sektörde olursanız olun bundan yararlanacaklar" ifadesini kullandı. 

Enerji tasarrufu ve enerji verimliliğinin bir kültür olduğunu ifade eden Yıldız, "Türkiye'nin elektrik faturası yılda 60 milyar lira. Ölçülebilir rakamlarla yılda 15 milyar lira tasarruf etme imkanımız var. Bu çok ciddi bir oran, çok ciddi bir kapasite. Yüzde 20'ler civarında tasarruf etme imkanımız var" dedi. Yıldız, 151 kamu binasına yönelik yaklaşık 48 milyon liralık yatırımla 2,5 yılda kendini amorti eden izolasyon yapılabileceğini kaydeden Yıldız, bunların yerleşmesi adına tekrar tekrar söylenmesi gerektiğine işaret etti.

BOR STRATEJİK BİR ÜRÜN

Bor konusundaki bir soru üzerine Yıldız, şunları söyledi:

"Bor stratejik bir üründür. Birçok mamulü vardır. Boru özelleştirmeyi düşünmüyoruz. Böyle bir programımız yok, böyle bir düşüncemiz yok, böyle bir hedefimiz yok. Ancak o boru elde ederken bir kısım teknolojileri buraya taşımak adına hizmet alımlarının özelleştirme kapsamında algılanmaması lazım."

TPAO’NUN HALKA AÇILMASI PLANLARIMIZ ARASINDA

Bakan Yıldız, TPAO'ya ilişkin bir soruya da "TPAO'nun halka açılması planlarımız arasında. Bunun büyüdükçe kamu iradesiyle daha fazla yönetilemeyeceğini hep beraber gördük. Bunun dünyada örnekleri var" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler