1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Bu yaz doğalgaz tüketimi artabilir

Yıldız: Bu yaz doğalgaz tüketimi artabilir

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yağışların azlığı nedeniyle elektrik üretiminde doğalgazın payının artabileceğini,...

Yıldız: Bu yaz doğalgaz tüketimi artabilir

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yağışların azlığı nedeniyle elektrik üretiminde doğalgazın payının artabileceğini, bu yaz doğalgaz tüketiminin artabileceğini söyledi. 

Taner Yıldız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu yeni başkanı Mustafa Yılmaz başkanlığındaki EPDK heyetini kabulü sırasında yaptığı açıklamada gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını cevapladı. Bakan Yıldız, kuraklık nedeniyle HES'lerin elektrik üretimindeki payının düşmesi ihtimaline karşılık B Planı olarak ne gibi çalışmalar yapıldığı sorusu üzerine şunları söyledi:

"Kış mevsimini geride bırakıyoruz. Geçen gün de basınla paylaştım. Doğalgaz bir önceki yılın, daha önceki yılların kullanım itibariyle biraz altında kalmıştır. Hava şartları nedeniyle. Tabii ki kuraklığın yağış olmamasının kar ve yağmurun istenilen oradna yağmamış olmasının enerji sektörüne olumsuz tesirleri olur. Biz HES'lerden şşu anda tükettiğimiz her dört birimin birini elde ediyoruz. Yağmurdan kardan ve o barajlarda biriken sulardan. Eğer bu su miktarı azalırsa biz vatandaşımıza suyumuz az kaldı, o yüzden doğalgazı kullanmıyoruz diyemeyiz. Vatandaşın sanayinin enerji ihtiyacını zamanında, hangi kaynak varsa onunla tedarik etmek zorundayız. Doğalgaz tüketimi yazın artabilir. O yüzden her zaman söylüyoruz; gerek termik gerekse yerel kaynaklarımızın, güneşin, rüzgarın, HES'in, jeotormal, biyoyakıt ve yerli kömür kaynaklarının her birinin harekete geçilmesi lazım..."

Önceki ve Sonraki Haberler