1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yıldız: Doğalgaz ithalatını azaltma hareketi içindeyiz

Yıldız: Doğalgaz ithalatını azaltma hareketi içindeyiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin doğalgaz ithalatını azaltıp yerli kaynaklara ağırlık vermek için ciddi...

Yıldız: Doğalgaz ithalatını azaltma hareketi içindeyiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin doğalgaz ithalatını azaltıp yerli kaynaklara ağırlık vermek için ciddi çaba harcadığını söyledi. 

Taner Yıldız, Seyitömer Termik Santrali'nin Çelikler Holding'e devri için Rixos Otel'de düzenlenen törene katıldı. Elektrik dağıtım hizmetlerinin özelleştirmesinin tamamlandığını belirten Yıldız, üretim şirketleriyle ilgili yapılacak çok iş olduğunu söyledi.

GAZIN PAYI AZALTILACAK

Taner Yıldız, Türkiye'nin doğalgaz ithalatını azaltma ve yerli kaynaklara ağırlık verme konusunda yoğun bir hareketlilik yaşadığını ifade etti. Bütün kömür rezervlerini harekete geçirdiklerini anlatan Yıldız, Tufanbeyli, Soma, Tunçbilek ve Bingöl Karlıova'da ihaleler yaptıklarını ve ihalelere rağbetin çok fazla olduğunu vurguladı. Bakan Yıldız, "Sonuçta 2023 yılına kadar 12 milyar dolar her yıl ithal ettiğimiz doğalgazdan bir kesinti öngörüyoruz. Onun yerine yerli kaynaklardan imalat yapmayı düşünüyoruz" dedi.

KÖMÜRE YATIRIMLAR SÜRECEK

Türkiye'nin çok ciddi kömür rezervleri oluştuğuna işaret eden Yıldız, Konya Karapınar, Afyonkarahisar Dinar, Eskişehir Alpu'da bu yöndeki yatırımların devam edeceğini bildirdi. Yıldız, doğalgazın enejideki kullanımını ve cari açığı azaltmaya dönük yatırımların devam edeceğini söyledi.

Bakan Taner Yıldız, çevre faktörünü dikkate alarak kömür santrallerinin rehabilitasyonu için yaklaşık 1,5 milyon dolar yatırım yaptıklarını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler