1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: Dolardaki düşüş benzini de ucuzlatacak

Yıldız: Dolardaki düşüş benzini de ucuzlatacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dolardaki düşüşün belli bir süre içinde otomatik fiyatlama mekanizması üzerinden...

Yıldız: Dolardaki düşüş benzini de ucuzlatacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dolardaki düşüşün belli bir süre içinde otomatik fiyatlama mekanizması üzerinden benzin fiyatlarını da aşağıya çekeceğini söyledi. 

Taner Yıldız, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ve yönetim kurulu üyelerini bakanlıkta kabul etti. Kabul sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldız, doların düşüşünü enerji sektörü açısından sevindirici bir haber olarak değerlendirdi. Yıldız şunları söyledi:

"Bizim istediğimiz bir bant var. O bant piyasada rekabet edebilir, diğer enerji kaynaklarıyla alakalı karşılaştırılabilir bir banttır. O yüzden gerek Merkez Bankasının zamanında yaptığı müdahaleler gerek dünyadaki konjonktür, bunların her birisi doların bizim üzerimizdeki maliyetleri açısından önemli. Tekraren söylüyorum; Türkiye enerji sektöründe açık pozisyonda çalışan bir ülkedir. Dövizle alıp TL ile satmaktadır. Yalnızca ham petrol fiyatlarının yükselmesi veya düşmesi değil aynı zamanda enerji sepetinin hareketliliği de bizim açımızdan önemli. Ben bunun sürdürülebilir olmasını temenni ediyorum. Tabii ki belli bir süre içerisinde bu indirim otomatik fiyatlama mekanizmasına yansıyacaktır. Döviz fiyatlarındaki düşüşler daima fiyatları aşağı çekici, yükselmeler de yukarı çekici tarzda davranmaktadır."

Önceki ve Sonraki Haberler