1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Elektrik santrallerinden 13 milyar dolar bekliyoruz

Yıldız: Elektrik santrallerinden 13 milyar dolar bekliyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik üretim santrali özelleştirmelerinden 13 milyar dolarlık gelir beklediklerini...

Yıldız: Elektrik santrallerinden 13 milyar dolar bekliyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik üretim santrali özelleştirmelerinden 13 milyar dolarlık gelir beklediklerini söyledi. 

Bakan Taner Yıldız, Kangal Termik Santrali'nin devriyle ilgili Ankara Rixos Otel'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, elektrik dağıtım özelleştirmesinden 13 milyar dolar gelir elde edildiğini söyledi. "Üretim santrallerinden de 13 milyar dolarlık gelir bekliyoruz" diyen Yıldız, Türkiye'nin bunu başarabilecek durumda olduğunu vurguladı.

Dünyada kömürün enerji üretiminde hâlâ ilk sırada olduğuna dikkat çeken Yıldız, "1,600 MW'a yakın rehabilitasyonda olan santrallere 1.5 milyar lira civarında çevreye uyumlu olmasıyla alakalı para harcadık" dedi. Yıldız, enerji üretiminde kömürün payının 1/5 olduğunu ve bunu 1/3'e çıkarmak istediklerini vurguladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından yapılan ihalede Kangal Termik Santrali ve iki maden sahası için 985 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi Konya Şeker Sanayi-Siyahkalem Mühendislik ortak girişim grubu kazanmıştı.

ŞİMŞEK: KANGAL EN SEVİNDİRİCİ ÖZELLEŞTİRME

Önceki ve Sonraki Haberler