1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: En ucuz doğalgaz bizde!

Yıldız: En ucuz doğalgaz bizde!

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’deki doğalgaz fiyatlarının, AB üyesi 27 ülkeden daha ucuz olduğunu söyledi.Türkiye’nin...

Yıldız: En ucuz doğalgaz bizde!

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’deki doğalgaz fiyatlarının, AB üyesi 27 ülkeden daha ucuz olduğunu söyledi.

Türkiye’nin her bin dolarlık gayri safi yurt içi hasıla üretmek için ortaya koyduğu enerji miktarının, Japonya, ABD gibi ülkelerin sarf ettiği enerji miktarının yaklaşık iki buçuk katı kadar olduğunu söyleyen Yıldız, “En son yayınlanan ve güncellenen fiyatlarla beraber 27 AB üyesi ülkenin en ucuz elektrik fiyatlarının oluştuğu ilk 5 ülkedeyiz, en ucuz doğalgaz fiyatlarının olduğu birinci ülkeyiz. Enerji kaynakları açısından rekabet ettiğimiz Avrupa ile çok fazla bir farkımız yok ama ürettiğimiz mamuller açısından farkımız var. Yeni ve uç ürünler üretmek için Türkiye’de yapılamayan bir kısım ürünleri burada yapmak için mutlaka endüstriyel tasarımla alakalı bölümümüzü genişletmemiz lazım” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler