1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Enerji maliyetlerinin azalmasını ümit ediyoruz

Yıldız: Enerji maliyetlerinin azalmasını ümit ediyoruz

Enerji Günlüğü- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, döviz fiyatlarının düşmesinden dolayı enerji maliyetlerinin azalmasını ümit ettiğini...

Yıldız: Enerji maliyetlerinin azalmasını ümit ediyoruz

Enerji Günlüğü- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, döviz fiyatlarının düşmesinden dolayı enerji maliyetlerinin azalmasını ümit ettiğini belirterek, bu durumun devam etmesi halinde enerji maliyetlerinin daha da düşeceğini söyledi.

İran ziyaretinde soruları yanıtlayan Yıldız, “Döviz fiyatlarının kısmen düşmesinden dolayı enerji maliyetlerinin azaldığını, azalacağını ümit etmekteyim. Döviz fiyatlarının daha da düşmesi halinde enerji maliyetlerimiz daha da düşecek. Şu anki en önemli gündemim bu” dedi. 

İRAN İLE DOĞALGAZ FİYATI KOUSUNDA SADECE ANLAŞMA NİYETİ VAR

Bir gazetecinin İran Cumhurbaşkanlığı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'nin "Doğalgaz konusunda bir anlaşmaya varıldı" ifadelerini anımsatması üzerine Yıldız, “Doğalgazla alakalı neler yapabiliriz, fiyat indirimiyle alakalı somut neler yapabiliriz, miktarlarla alakalı yükseltme yapabilir miyiz bunların her birisi daha görüşülecek. Her iki başbakanımızın da bu konuda iradeleri var" değerlendirmesinde bulundu.

Cihangiri'nin “Bir anlaşmaya varıldı” ifadesinin çeviriden kaynaklanan bir yanlışlık olduğunu kaydeden Yıldız, anlaşmaya varılma değil bir niyetten bahsedildiğini, görüş alışverişinde bulunulduğunu dile getirdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler