1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Enerji sektörü 7 milyar zarar yaşayacak

Yıldız: Enerji sektörü 7 milyar zarar yaşayacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son dönemde yaşananların ekonomide 120 milyar liralık hasara neden olduğunu belirterek,...

Yıldız: Enerji sektörü 7 milyar zarar yaşayacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son dönemde yaşananların ekonomide 120 milyar liralık hasara neden olduğunu belirterek, durum böyle devam ederseenerji sektörünün 7 milyar TL zarar yaşayacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün Konya Dedeman Otel'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Verimliliği Derneği iş birliğince düzenlenen, "Enerji Verimli Sanayi Projesi Tanıtım Toplantısı"na, ardından da Kayseri İl Başkanlığının aday tanıtım toplantısına katıldı. Yıldız yaptığı değerlendirmelerde 17 Ocak sonrası yaşananların halka 120 milyar lira zarar verdiğini belirterek, durum böyle devam ederseenerji sektörünün 7 milyar TL zarar yaşayacağını söyledi.

"Enerji Verimli Sanayi Projesi Tanıtım Toplantısı"nda Yıldız, "Bizim maliyetlerimiz artmış durumda. Peki, bunu yapanlara sorabiliyor muyuz? 'Kardeşim bak, ölçülebilir 120 milyar liralık hasar oluşturdunuz, ölçülemeyen daha fazla zararımız var. Bunların bedelini vatandaşa ödetmeye sıkılmıyor musunuz?' dememiz gerekiyor" diye konuştu.

Toplantının ardından Kayseri’ye geçen Yıldız, Kadir Has Kongre Merkezi’nde AK Parti Kayseri İl Başkanlığının aday tanıtım toplantısına katıldı. Taner Yıldız burada yaptığı konuşmada, hükümete sürekli ömür biçildiği ve bugüne kadar hiç aldanmışlık duygusu yaşamadıklarını ve Başbakana da bugünlerde ağır gelenin bu olduğunu belirtti.

Türkiye’deki siyasi istikrarın korunması için herkesin çaba göstermesi gerektiğini belirtenYıldız sözlerini şöyle sürdürdü: "Faizler eski haline dönecek. Biz petrol fiyatlarıyla dövizle uğraşırken, halka verilen zarar 120 milyar TL’dir. Böyle giderse enerji sektörü 7 milyar TL zarar yaşayacak. Zam yapmamak için direniyoruz, göğsümüzde eritmeye çalışıyoruz. Birilerinin tuzu kuru. Kurtlarla yediği, kuzularla ağladığı CHP, getirdiğimiz yenilikleri anlamıyor. Bize yolsuzlukla ilgili hangi tavır içinde bulunmamızı söyleyenler, 11 yıldır yaptığımız mücadelenin farkında değil. Kim yolsuzluk yaptıysa, usulsüzlük yaptıysa biz onun karşısındayız. Korumamız ve kollamamız söz konusu değildir. Hiçbir yolsuzluk, Türk siyaset tarihi üzerindeki oyunları makul hale getirmez. Yolsuzluğun arkasına saklanıp kimse bu iktidar üzerinde oyun oynayamaz. 1.5 yıl içinde seçimler var. İktidarı beğenmiyorsanız, vermezsiniz oyunu. Ama iktidarı başka türlü yıkmaya devirmeye çalışırsanız biz onunla mücadele ederiz.''

Önceki ve Sonraki Haberler