1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Yıldız: Ermenistan ile Metsamor Nükleer Santrali için çalışabiliriz

Yıldız: Ermenistan ile Metsamor Nükleer Santrali için çalışabiliriz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenistan'daki Metsamor Nükleer Santrali'nin ömrünü doldurduğuna dikkat çekerek bu...

Yıldız: Ermenistan ile Metsamor Nükleer Santrali için çalışabiliriz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenistan'daki Metsamor Nükleer Santrali'nin ömrünü doldurduğuna dikkat çekerek bu konuda Ermenistan ile ortak çalışmalar yapılabileceğini söyledi.

Yıldız, Çernobil felaketinin 28'inci yıldönümünde Ermenistan-Türkiye sınırında bulunan ve Iğdır’a sadece 31 km uzaklıktaki Metsamor Nükleer Santrali'nin çok eski olmasından dolayı tehlikeli olduğunu ve Ermenistan'la bu santralle ilgili müşterek çalışmalar yapılabileceğini söyledi.

YETER Kİ TEHLİKE GİDERİLSİN

Yıldız, daha önce de kapattırmaya çalıştıklarını ifade ettiği Metsamor santrali’nin ömrüne dikkat çekerek, “Zira, bu santralin yaşı doldu. Ermenistan ile bu santralle ilgili çalışma, müşterek çalışmalar yapılabilir. Bunu görüşebiliriz. Yeter ki bu tehlike giderilsin. Bu sıkıntı bir an önce ortadan kalksın. Biz, Çernobillerin olmaması için, güvenlik tedbirlerini arttırarak bir dizi kararlar aldık. Bunu Akkuyu, Mersin ve Sinop'da uygulayacağız. Daha güvenlikle ve çevreye saygılı bir nükleer santral yapmış olacağız." dedi.

DÜNYADA NÜKLEER KARARLILIĞI SÜRÜYOR

Yıldız, Çernobilin Nükleer Santrali felaketinin 28'nci yıldönümünde üzüntülerini dile getirerek, “Ölenler için çok üzüldük ve Çernobil'den sonra 144 santral yapıldı. 62'si de inşa halindedir. 1986 yılından bu yana nükleer santral konusundaki kararlılık, dünyada 31 ülkede devam etmektedir.” dedi.

YILDIZ: METSAMOR NÜKLEER'İN KAPATILMASINA ÇALIŞIYORUZ

Önceki ve Sonraki Haberler