1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Yıldız: Ermenistan`daki nükleer santral kapatılsın

Yıldız: Ermenistan`daki nükleer santral kapatılsın

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye sınırına 16 kilometre mesafede bulunan Ermenistan'daki 40 yaşını doldurmuş...

Yıldız: Ermenistan`daki nükleer santral kapatılsın

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye sınırına 16 kilometre mesafede bulunan Ermenistan'daki 40 yaşını doldurmuş Metsamor Nükleer Santrali'nin tereddütsüz kapatılması gerektiğini belirtti.
Bakan Taner Yıldız, Meclis'teki 'Bor Tuzları, Trona ve Asfaltit Madenleri ile Nükleer Enerji Hammaddelerinin İşletilmesini, Linyit ve Demir Sahalarının Bazılarının İadesini Düzenleyen Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerinden önce yaptığı açıklamalarda Iğdır'a 30 km uzaklıkta olan Metsamor Nükleer Santralinin kapatılması gerektiğini söyledi. Yıldız, Ermenistan'ın elektriği olmadığı gerekçesiyle 40 yaşını doldurmuş nükleer santralinin faaliyete devam etmesinin Uluslararası Enerji Ajansına göre de, Uluslararası Atom Enerji Kurumuna göre de yanlış olduğunu vurguladı.
Ermenistan Enerji Bakanı Armen Movsisyan, daha önce medyada Metsamor nükleer santralinin 2016 yılında kapatılacağına dair çıkan haberlerin aksine bir açıklama yaparak, santralin daha 10 yıl boyunca Ermenistan’a hizmet vereceğini duyurmuştu.
 En tehlikeli nükleer santral Metsamor 10 yıl daha faal!

Önceki ve Sonraki Haberler