1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: Fazlasıyla petrol geliyor IŞİD`e mi kaldık?

Yıldız: Fazlasıyla petrol geliyor IŞİD`e mi kaldık?

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Irak'tan karayolu ve boru hattıyla yeterince petrol geldiğini belirterek "Bunlar varken biz niye IŞİD'den...

Yıldız: Fazlasıyla petrol geliyor IŞİD`e mi kaldık?

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Irak'tan karayolu ve boru hattıyla yeterince petrol geldiğini belirterek "Bunlar varken biz niye IŞİD'den petrol alma ihtiyacı duyalım" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin IŞİD’ten petrol aldığı iddialarını televizyon kanalı TRT Haber'de değerlendirdi.

Türkiye'nin Irak'tan karayoluyla ve Kerkük-Ceyhan boru hattı üzerinden petrol aldığını hatırlatan Taner Yıldız, "Ayrıca şu ana kadar Kuzey Irak’tan gelen yaklaşık 13.7 milyon varil petrol, toplam 19 kargoya yüklenerek Ceyhan'dan uluslararası piyasaya sevk edildi. Bu yaklaşık 1.3 milyar dolarlık bir cironun yapıldığı bir iş haline geldi. Bütün bunlar varken biz niye IŞID'ten petrol alma ihtiyacı hissedelim" dedi.

Türkiye'nin IŞİD gibi bir muhatabı olmadığını da vurgulayan Taner Yıldız, "Kaçakçılık kaçakçılıktır. Kaynağı IŞID veya başka bir şeydir bu fark etmez. Bu bizim her zaman karşısında durduğumuz bir konudur" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler