1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Gazprom ile görüşmeler henüz sonuçlanmadı

Yıldız: Gazprom ile görüşmeler henüz sonuçlanmadı

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türk Akımı için Gazprom ile yapılan görüşmelerin henüz sonuçlanmadığını söyledi.TBMM'ye gelişinde...

Yıldız: Gazprom ile görüşmeler henüz sonuçlanmadı

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türk Akımı için Gazprom ile yapılan görüşmelerin henüz sonuçlanmadığını söyledi.

TBMM'ye gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türk Akımı için verilen izinlere ilişkin açıklamalarda bulunarak "Gazprom ile yapılan görüşmeler henüz nihayete erişmedi, sonuçlanmadı." ifadesini kullandı.

HAFTA SONUNA KADAR MUTABAKAT NOKTALARI SAĞLANMIŞ OLUR

Türkiye'nin tek boru hattı üzerinden izin vermesi, fizibilite izinlerini vermesiyle alakalı yazıların yazıldığını belirten Bakan Yıldız, "Gazprom'un da bu manada olumlu bir noktaya geleceği kanaatindeyim. Hafta sonuna kadar da umuyorum ki bütün mutabakat noktaları sağlanmış olur. Bu henüz bir inşaat izni değildir. Fizibilite çalışmalarıyla alakalı, onların önünü açan ve koordinatları belirleyen, koordinatlarla alakalı vermiş oldukları yazıya vermiş olduğumuz bir cevabi yazıdır. O açıdan bu hafta bu projenin ilerlemesi açısından son derece önemlidir." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler