1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Haksız ithamlar Türkiye`ye zarar veriyor

Yıldız: Haksız ithamlar Türkiye`ye zarar veriyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kendisine ve bürokratlara haksız ithamlarda bulunulmasının ülkeye zarar verdiğini söyledi.Taner...

Yıldız: Haksız ithamlar Türkiye`ye zarar veriyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kendisine ve bürokratlara haksız ithamlarda bulunulmasının ülkeye zarar verdiğini söyledi.
Taner Yıldız, Bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, hakkında haksız ithamlarda bulunulduğunu söyledi. Yıldız şöyle konuştu:
"Bir milletvekili arkadaşım bana gelip (Sizin falan şirkette hisseniz var mı) diye sordu. (Yok) dedim. (Çok teşekkür ederim, başka sorum yok) dedi. Arkadaşlar, şimdi ben gelip size desem ki (Yolda tanımadığım iki kişi bana sizin hakkınızda şunları söyledi, doğru mu?). Siz (yok) dediniz, dürüst bir yaklaşım olur mu? Yolsuzluğun üzerine gidiyorsak, yaptığımız isabetsiz ithamların Türkiye'ye yarar sağlamayıp tam tersine zarar sağladığını bilmemiz lazım."
Bakan Taner Yıldız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) bağımsız olduğu halde, elektrik ve doğalgaz zamlarının Bakanlık Müsteşarı tarafından açıklandığı yönündeki eleştirileri de cevapladı. Bakan Yıldız, bu suçlamanın doğru olmadığını, Müsteşar'ın böyle bir açıklama yapmadığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler