1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Yıldız: Her 3 ampülden birini HES’ler aydınlatıyor 

Yıldız: Her 3 ampülden birini HES’ler aydınlatıyor 

DSİ Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız, Türkiye’de yanan her üç ampulden birinin hidroelektrik santrallerinden (HES) üretilen elektrikle aydınlatıldığını söyledi.

Yıldız: Her 3 ampülden birini HES’ler aydınlatıyor 

Enerji Günlüğü - DSİ Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız, Türkiye’de yanan her üç ampulden birinin hidroelektrik santrallerinden (HES) üretilen elektrikle aydınlatıldığını söyledi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız, yaptığı açıklamada yerli ve milli kaynaklara önemli yatırım yapıldığını belirterek, “2003 yılında 44 milyar kilovat saat olan hidroelektrik enerji üretim kapasitemiz 2020 yılı Mayıs başı itibariyle 102,1 milyar kilovat saate yükseltilmiş, böylelikle kaynaklar içinde HES’ler birinci sırayı almıştır. Ülkemizde yanan her üç ampulden birini HES’ler aydınlatmaktadır. Hedefimiz 2023 yılına kadar 135 milyar kilovat saat hidroelektrik enerji üretim kapasitesine ulaşmaktır. Hizmete alınan 565 adet hidroelektrik santralinde üretilen 895 milyar kilovatsaat elektrik ile ülke ekonomisine bugüne kadar 233 milyar liralık katkı sağlandı” dedi. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler