1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yıldız Holding, Çankırı'ya güneş santrali kuracak

Yıldız Holding, Çankırı'ya güneş santrali kuracak

Aytaç Gıda, elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla Astronergy iş birliğiyle Çankırı Çerkeş’teki fabrikasında 6 MWp arazi tipinde Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Yıldız Holding, Çankırı'ya güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Aytaç Gıda, Çankırı’da kuracağı 6 MWp gücünde Güneş Enerjisi Santrali ile tükettiği elektrikten daha fazlasını üretebilecek.

“İsrafsız Şirket” çalışma modeliyle sürdürülebilirlik yatırımlarına hız veren Yıldız Holding, enerji verimliliğine yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. Yıldız Holding şirketlerinden Aytaç Gıda ve Chint Group iştiraki Astronergy tarafından Yap-İşlet modeliyle Çankırı’da hayata geçirilecek olan 6 MWp gücünde arazi tipi  Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi için imzalar atıldı. Aytaç Gıda; Chint Group iştiraki Astronergy iş birliğiyle Çankırı Çerkeş’teki fabrikasında kurulacak 6 MWp arazi tipinde Güneş Enerjisi Santrali projesi için anlaşma sağladı.

“AYTAÇ GIDA NET SIFIR HEDEFİNE BİR ADIM DAHA YAKLAŞACAK”

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Mehmet Tütüncü yaptığı açıklamada, “Bu Dünya Bizim” yaklaşımıyla yeşil dönüşüm yolculuğumuza hız verdik. Tüm ekosistemimizle birlikte dönüşmek hedefiyle Yıldız Holding’de taahhütlerimizi somut aksiyonlarımızla destekliyoruz. Bugüne kadar hayata geçirdiği başarılı enerji verimliliği uygulamalarına bir yenisini daha ekleyen Aytaç Gıda, söz konusu Güneş Enerjisi Santrali yatırımıyla ‘’Net sıfır karbon” hedefine bir adım daha yaklaşarak tükettiği elektrikten daha fazlasını üretebilecek” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler