1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Yıldız Holding`den sürdürülebilirliğe 14.1 milyon lira

Yıldız Holding`den sürdürülebilirliğe 14.1 milyon lira

Enerji Günlüğü - Stratejik önceliklerinden birisi olan çevresel sürdürülebilirlik konusunda geçen yıl 14.1 milyon TL'lık çevre yatırımı yapan Yldız...

Yıldız Holding`den sürdürülebilirliğe 14.1 milyon lira

Enerji Günlüğü - Stratejik önceliklerinden birisi olan çevresel sürdürülebilirlik konusunda geçen yıl 14.1 milyon TL'lık çevre yatırımı yapan Yldız Holding, enerjinin verimli kullanımı için de holding bazında 92.3 milyon kW/saat'lik tasarruf yapıldığını açıkladı. 2012 yılı rakamlarını ve 2013 hedeflerini kamuoyuyla paylaşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, sürdürülebilir büyüme ve kaynak temininin stratejik önceliklerinden olduğunu belirtti.


SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMEYE HER PLATFORMDA KATKI

Yıldız Holding’in stratejik önceliklerinden birinin sürdürülebilir büyüme ve kaynak temini olduğuna işaret eden Ali Ülker, 2012'de bu alanda önemli adımlar attıklarını söyledi. Sürdürülebilir büyümenin en temel halkasının sürdürülebilir hammadde tedariği olduğuna dikkat çeken Ülker, “Türkiye'den den tedarik edemediğimiz kakao gibi bazı ürünler dışında ihtiyacımızın büyük bölümünü iç piyasadan temin ediyoruz. Bu da yüzbinlerce üreticinin hayatına değer katmak anlamına geliyor. Böylece sadece Türkiye’de değil, dünyada da sürdürülebilir hammadde tedariğine destek veriyoruz” dedi.

Sürdürülebilir büyümenin bir diğer halkasının çevresel sürdürülebilirlik olduğunu belirten Ülker, holding genelinde geçtiğimiz yıl 14.1 milyon TL’lik çevre yatırımı gerçekleştirdiklerini vurguladı. Satış ve dağıtım ağındaki yeniden yapılanma ile 2 bine yakın aracın trafikten çekildiğine dikkat çeken Ülker, “Enerjinin verimli kullanılması ve tasarruf çalışmaları sonucunda 92.3 milyon kW/saat’lik bir tasarruf sağlandı ve karşılığında 63.7 bin ton eşdeğerinde karbondioksit salınımı engellendi. Yaklaşık 33 bin ailenin yıllık elektrik tüketimine denk gelen bu miktar ile 10 MW/saat’lik bir termik santralin kurulum ihtiyacı karşılanmış oldu. Doğal kaynak tüketiminin azaltılmasına yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda 200 milyon litre (4 bin kişinin bir yıllık su tüketimine eşdeğer miktarda) su tasarrufu sağlandı” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler