1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: İŞİD’den petrol aldığımız külliyen yalan

Yıldız: İŞİD’den petrol aldığımız külliyen yalan

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son dönemde ortaya atılan İŞİD’den petrol alındığına ilişkin iddiaları yalanladı.Ankara’da...

Yıldız: İŞİD’den petrol aldığımız külliyen yalan

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son dönemde ortaya atılan İŞİD’den petrol alındığına ilişkin iddiaları yalanladı.

Ankara’da gazetecilerinin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, IŞİD'den petrol alındığı iddialarının külliyen yalan olduğunu belirterek, “'İsrail'e jet yakıt ihracatı yapılıyor' iddiasından beslenemeyenlerin yeni bir yemeği olarak görünüyor. Ama tabii ki bunu kimse yemez" dedi.

Yıldız, Kuzey Irak petrolünde 13. tankerin sevkıyatının tamamlandığını, petrol akışının günlük 180 bin varil civarında olduğunu belirterek, "Geçenlerde IŞİD'den petrol aldığımıza dair 'böyle iddiaların olduğu söyleniyor' tarzında haberler görüyoruz. Haberi yapanlarla alakalı bu ifade hukuki bir bağlayıcılık oluşturmuyor. Ama şunu söylemem lazım: IŞİD'den petrol aldığımız külliyen yalandır. 'İsrail'e jet yakıt ihracatı yapılıyor' iddiasından beslenemeyenlerin yeni bir yemeği olarak görünüyor. Ama tabii ki bunu kimse yemez. Bizim aldığımız petrol Irak'ın petrolüdür. Bağdat ile Erbil o manada kendi içerisinde bir düzenlemeyi daha iyi yapamıyorsa bunun müsebbibi tabii ki Türkiye olarak görülmez. Irak petrolünün, yine kendilerinin yaptığı ihaleyle, Ceyhan'dan sevkıyatını kendileri yapıyorlar. Biz Irak'ın petrolünü değerlendirmiş oluyoruz, Türkiye'nin petrolünü değil." ifadelerini kullandı.

TANAP'IN TEMELİ MART AYINDA ATILIYOR

Petrol aramaları için sipariş verme aşamasında olduğumuzu ve 20 Eylül'de Bakü'de Güney Kafkaslar boru hattının temelinin atılacağını hatırlatan Yıldız, “Bu hat TANAP'ı besleyecek. TANAP için 19 ilde kamulaştırma devam ediyor. TANAP Projesine gelecek Mart ayında temel atmayı planlıyoruz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler