1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: İsrail`in Akdeniz gazı siyaseten fizibıl değil

Yıldız: İsrail`in Akdeniz gazı siyaseten fizibıl değil

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İsrail'in Doğu Akdeniz'de üreteceği doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya boru...

Yıldız: İsrail`in Akdeniz gazı siyaseten fizibıl değil

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İsrail'in Doğu Akdeniz'de üreteceği doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya boru hatlarıyla aktarılmasının fizibıl bir proje olabileceğini, ancak bunun hayata geçirilmesi için önce "siyasetin fizibıl" olması gerektiğini söyledi.

Taner Yıldız, İstanbul'da gazetecilerin sorularını cevaplarken, İsrail doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya boru hatlarıyla aktarılması konusu gündeme geldi. Bakan Yıldız bu konudaki soru üzerine "Biz bölgemizdeki hiçbir projeye normalde kayıtsız kalmayız. Tabii ki İsrail de bölgemizdeki bir ülke. Ancak gelişen siyasi olaylar bizim hiçbir şey olmamışcasına davranmamızı gerektirmez" dedi.

İsrail-Türkiye ilişkilerinde bir düzelme yapanabilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler toplantısında söylediği siyasi şartların yerine gelmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız şöyle konuştu: "İsrail'de üretilen doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya boru hatlarıyla aktarılması fizibıl bir proje olabilir. Ama bundan daha önce siyasetin fizibıl noktaya gelmesi lazım. Siyaset fizibıl bir noktaya gelmeden, böyle projeleri başlatma imkanımız ne yazık ki çok zor olacak."

Türkiye'nin bu konuda gerekli adımları atarak söyleşeceklerini söylediğini ifade eden Bakan Yıldız, "Eğer bu projenin gerçekleştirilmesini istiyorlarsa, İsrail'in de mutlaka atacağı adımlar var ve bu manada söyleyeceği olumlu şeyler olacaktır" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler