1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: Kandil dağı eteklerinde petrol arayacağız

Yıldız: Kandil dağı eteklerinde petrol arayacağız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız, Kandil dağı eteklerinde petrol arayacaklarını söyledi.Enerji ve Tabii Kaynaklar...

Yıldız: Kandil dağı eteklerinde petrol arayacağız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız, Kandil dağı eteklerinde petrol arayacaklarını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi (Uluslararası Madencilik Uygulama ve Araştırma Merkezi) arasında madencilik alanındaki işbirliği protokolü imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıdız, Kandil dağı eteklerinde Hindırın ve Çoman sahalarında petrol arayacaklarını söyledi.

Bakan Yıldız, "Bizim Bağdat ile yaptığımız anlaşmaların Kuzey Irakla yaptığımız sözleşmeler çerçevesinde hemen Kandil dağı eteklerinde Hindırın ve Çoman sahalarında petrol arayacağız ben o yolunda bu manda açılacağına inanıyorum." dedi.

Yıldız, 28 Şubat'ta İmralı'dan PKK'ya yapılan "silahları bırakın" çağrısı ve 10 maddelik yol haritasının Türkiye'nin normalleşmesine önemli katkı sağlayacağını belirterek, enerji sektörü ile ilgili çok ciddi beklentileri olduğunu bildirdi.

Yıldız, PKK'nın olumsuz siyasi baskısının kalkması ile beraber petrol ve doğalgaz rezerinin en fazla olduğu Güney ve Güneydoğu Anadolu'da daha fazla kaynağa ulaşılacağını ve özellikle kayıp kaçakta Türkiye ekonomisine olumlu katkısı olacağını söyledi.

AKKUYU NGS LİMAN İHALESİ

Bakan Yıldız, Akkuyu'daki nükleer güç santralleri ile alakalı liman ihalesi ile ilgili olarak da değerlendirmede bulunarak, "Akkuyu'daki proje, 10 Mart civarında bu ihalenin sunulması bekleniyor, 9 firmadan teklif var şu anda. Türkiye ekonomisine doğrudan katkısı bulunacaktır." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler