1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: Kuzey Irak petrolü satılmadı

Yıldız: Kuzey Irak petrolü satılmadı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ceyhan'da depolanan Kuzey Irak petrolünden 90 milyon dolarlık kısmın satıldığı yönündeki...

Yıldız: Kuzey Irak petrolü satılmadı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ceyhan'da depolanan Kuzey Irak petrolünden 90 milyon dolarlık kısmın satıldığı yönündeki haberleri yalanlarken "Böyle bir şey şu anda söz konusu değil" dedi.

Bakan Yıldız, Petrol Platformu Derneği (PETFORM) Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde, gazetecilerin soruları üzerine gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Taner Yıldız, Irak petrolünün Türkiye üzerinden uluslararası piyasaya aktarılması konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kendisinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile cuma günü konuştuklarını ifade etti.

430 BİN VARİL PETROL BİRİKTİ

Bu konuda Bağdat ile Erbil arasında kurulan komitenin çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Yıldız, bu süreçte Ceyhan'da yaklaşık 430 bin varil Irak petrolü biriktiğini dile getirdi. Bu petrolün uluslararası piyasalara açılıp açılmayacağının halen konuşulduğunu ifade eden Yıldız "Zaman zaman 90 milyon dolarlık satışın gerçekleştiğini basından duyuyorum. Böyle bir şey şu anda söz konusu değil" dedi.

BAĞDAT'IN HABERİ OLACAKTIR

Bu petrolün Türkiye'nin değil, Irak'ın olduğunu her zaman söylediklerini aktaran Taner Yıldız, bir satış gerçekleşecek olursa merkezi Irak yönetiminin bundan mutlaka bilgisi olacağını ve satışa ilişkin dekontların da Bağdat'a ulaştırılacağını vurguladı. Yıldız "Temennimiz, Erbil ve Bağdat, iki kardeş kendi aralarında anlaşsınlar ve buradan elde edilecek gelir öncelikle Türk bankalarında olmak kaydıyla bloke edildikten sonra kendi hesaplarına aktarılsın" diye konuştu. Bakan Yıldız, bu konudaki komite çalışmalarının nihayetlenmesini ve uluslararası piyasalara daha fazla Irak petrolü akmasını istediklerini de ekledi.

42 KUYUDA PETROL, 5 KUYUDA GAZ BULUNDU

Önceki ve Sonraki Haberler