1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yıldız: Maraş`a 8 bin MW`lık yeni santral kuracağız

Yıldız: Maraş`a 8 bin MW`lık yeni santral kuracağız

Enerjİ Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kahramanmaraşkömür havzasında 8 bin megavatlık termik santral üniteleri daha kuracaklarını...

Yıldız: Maraş`a 8 bin MW`lık yeni santral kuracağız

Enerjİ Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kahramanmaraşkömür havzasında 8 bin megavatlık termik santral üniteleri daha kuracaklarını söyledi.

Afşin-Elbistan A Santrali'nde düzenlenen "Afşin-Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hatları Yapım İşi İmza Töreni"nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kahramanmaraşkömür havzasında 2 bin 800 megavatlık kurulu ünitenin bulunduğunu hatırlatarak, bu ünite dışında 8 bin megavatlık termik santral üniteleri daha kuracaklarını ifade etti.

MARAŞ ULUSLARARASI YATIRIMCILARI İLGİLENDİREN BİR BÖLGE

13 yılda Kahramanmaraş sınırları içerisine enerji sektrörüne yaklaşık 3 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Yıldız,Afşin-Elbistan'ın, yalnızca Kahramanmaraş veya Türkiye'nin projesi olmadığını, uluslararası yatırımcıları da ilgilendiren önemli bir bölge olduğunu söyledi.

MARAŞ TÜKETTİĞİNDEN FAZLA ENERJİ ÜRETİYOR

Türkiye'deki linyit rezervlerinin üçte birinin bu bölgede olduğunu anımsatan Yıldız, bunların Türkiye ekonomisine kazandırılmasıyla ilgili birçok girişimlerinin olduğunu kaydetti. Yıldız, Kahramanmaraş'ın tükettiği elektriğin daha fazlasını üreten bir il olduğunu belirterek, "Bazen insanlar yaşadıkları bölgede her zaman iç içe olduğu için bunun farkında olmayabiliyor. Bu çok ciddi bir zenginlik, önemli bir kaynak. Bu yüzden bizim burada amacımız 80-85 milyon ton kömür çıkartmak ve 45 milyon kilovatsaatlik bir elektriği buradan üretmektir." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler